FIRAR!

Publicerat: 2012-03-31 Kl: 21:14:46 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Heeej!
Har haft det riktigt dåligt med internet här i Prag. Men sitter nu på Starbucks, och kan göra en liten uppdatering.
Vi har det helt fantastiskt här! Det är verkligen en trevlig stad, fast vi har mindre tur med vädret dessvärre.. Är rätt så kallt, blåser och regnar mellan varven. Men vi har det super ändå och hittar på en massa skoj!!
Har varit riktigt "turistiga" och åkt på en busstur och sett dom kända attraktionerna, gått till andra kända platser och sevärdigheter.
Det är verkligen billigt här, och maten är FANTASTISK!
Sedan finns ju som sagt Starbucks...blir en latte här VARJE dag :) bästa kaffet finns ju här!

Idag var ju även Halvmaran! Och även det var fantastiskt! Vädret var blåsigt och kallt, men det höll sig undan regnet i alla fall.
JAG SLOG NYTT PERSONBÄSTA och sprang på: 1:47.
Är väldigt nöjd, dels över tiden och dels över att jag inte har sprungit lika mycket till detta tillfälle.
Det gick även bra för Petra, som sprang på 2:11. Det är endast hennes andra halvmara och tredje lopp över huvudtaget, tycker hennes tid är kanon!
Sen är hon ju världens härligaste och finaste tjej!
Vi har även firat med tjeckisk mat och öl ikväll på en riktigt inhemsk restaurang, och nu som sagt efterrätt :)
Somnar nog fint ikväll...
Nöjda och trötta är vi nu.

Hoppas ni alla har det fint där hemma!
Massa kramar till er!

Let's fly!

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 09:52:27 | I kategori: Min dag | 1 kommentarer

Då sitter vi på planet nu :)
Har ätit en god frukost/fika på Kastrup och är laddade som tusan!
NU BÖRJAR SEMESTERN!
Kram!

Äntligen dags för resa!

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 07:13:10 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Nu drar vi iväg till Prag!!!!
Sitter på tåget nu, och om en timme är vi i Köpenhamn.
Väskan är packad, löparskor, kurslitteratur, superglatt humör och massa förväntningar är med!
Planet går kl 10, så vi hinner med och mysa lite på Kastrup :)
För övrigt gick slutbedömningen på praktiken riktigt bra! Fick med mig det finaste och högsta betyget hem. Det är en fin känsla att ha med sig!
Bara två pass kvar där nu... Så snabbt det gått!
Solen skiner fint från fönstret utanför, bra musik i öronen och känner mig superladdad för en härlig semester!!
Ha det superfint alla mina vänner!
Kram!

Blåsippor ut i backarna står

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 09:53:29 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Hej hopp mina vänner!
Så underbart det är med vår och värme?!
Igår jobbade jag extra på akuten. Vi hade en rätt så bra kväll, kul att arbeta med sina härliga kollegor man har där! Samt att det är full fart som jag älskar!
Nu börjar det verkligen dra ihop sig till vår Prag semester! Bara 2 dagar kvar nu!
Ikväll är det dags för praktik igen, ett kvällspass. Sitter och pluggar lite nu, jag har även slutbedömning av praktiken nu i eftermiddag.
Tänk att snart 9 veckor har gått..galet hur tiden rusar förbi! Har i alla fall skrivit en liten uppsats som jag ska redovisa samt bli bedömd igen av min handledare, universitets adjunkt samt huvudhandledaren. Denna gång krävs det lite mer, samt att jag får mitt betyg. Så håll tummarna är ni snälla!
Sakta med säkert närmar sig juni och min examen....!
Ha en härlig dag ni!
Bjuder på mysiga bilder (enligt mig) från en promenad igår:
Välkommen våren!

Magiska dagar för SysterMalin!

Publicerat: 2012-03-24 Kl: 12:39:06 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer


Vilken helt underbar vecka jag har haft! Den har gett mig otroligt mycket. Har funderar, och tror att just dessa dagar har jag gett mig mest rent teoretiskt på hela praktikperioden. Kanske mest under hela utbildningen. Har träffat professionella människor med hög kompetens som visat och lärt mig massor!
Har funderat om (för 5112874724759374 gången under dessa år..haha!) och nu känns något inom operationsvärlden helt rätt och det är nog inom detta område jag helst klart vill specialisera mig till. Så Operationssköterska eller Narkossköterska det är frågan? Sponatant var det mest kul att vara uppe i det hela, i såret i det akuta. Men samtidigt, var narkos med alla läkemedel, parametrar och anestesin med sövningen också rolig... Men det känns i alla fall roligt att jag fick sån "Aha" upplevelse, för det fick jag verkligen - värsta kicken! :)
Så vad har jag sett då?
Ni har ju frågat vad jag gjort under dessa dagar, och med tanke på att majoriteten av er läsare inte är inom sjukhusvärlden, så ska jag förklara lite mer utförligt...fick jag order om :)
Torsdag- Operation: Var på OP sidan, den "sterila" sidan. Gick med två olika sköterskor den dagen, och fick vara med på en hysterektomi (operar bort livmoder. Precis som det låter, och när den väl är ute så undersöker man den genom att skära i den för att sedan läggas i ett burk. Okej, trevligt...),
en höftfraktur (där man använder en grov lång spik och en grov skruv som förs upp genom lårbenshalsen till lårbenshuvudet och "skruvas" fast där är en kort sammanfattning. Man gör detta i sträckt läge tillsammans med instrument likt en verktygslåda..) Det häftiga med denna operation var att man är uppkopplat till en röntgen apparat som lyser igenom höften från olika håll och så ser man på en skärm vad som händer i benet :) Intressant!!
Men höjdpunkten på dagen var helt klart ett kejsarsnitt. Där JAG fick vara med och assistera vid! Jag sjusköterskestudenten-Malin liksom. Det var ju fantastiskt som vanligt att se ett liv komma till världen (har ju även praktiserat på förlossningen, som blev ett närmast gråtkalas för min del...haha!) men denna gång var det annat. Efteråt när vi skulle sy igen snittet så visade förlossningsläkaren/gynekologen mig ALLT som fanns i en människokropp i princip. Jag fick se och känna (!!!!!!!) på de flesta organ.
Helt sjukt när kvinnan bakom skynket är vaken!  Bara lokalbedövad. Men för mig som är så fascinerad var ju detta drömmen!! Sen hjälpte jag till att suturera och så. Hade sånt ENORMT adrenalinpåslag att det var en aning svårt att varva ner... på hela kvällen nästan..!
Sist var jag med på slutet av en mastektomi, men kejsarsnittet tog upp så mycket tid så jag såg bara lite av det.
Svårt att beskriva dagen men gjorde så gott jag kunde!
Efter denna perfekta dag blev det gofika i VÅRSOLEN hemma hos Louise. Min duktiga nyfärdiga sjusköterska och fina vän! Vi satt på hennes terass och njöt av solen, hembakat gott fika och härligt sällskap!Fredag- Anestesi: Med tanke på att narkossköterskan inte kan lämna operationen (blir ju självklart avlöst för måltider, men man vet aldrig när det kan bli) så blev vi tydligt informerade att äta en ordentlig frukost på morgonen. Okej, inga problem..dom känner nog inte mig :) Favoritmålet på dagen ju!
Nu befann jag mig på den "andra, smutsiga" sidan. Man får naturligtvis inte befinna sig i närheten av den sterila sidan eller vid operatören.
Gick med några olika narkossjuksköterskor. Vi var på Gyn-sidan nästan hela dagen och jag fick även där se och lära mig mycket!! Alla läkemedel, vad man söver med, maskiner och apparater. Det var några snitt även denna dag. En  i "vaket" tillstånd, som torsdagen, där man narkosläkaren lägger ryggbedövning. Ett skynke dras för mamman vid brösten ungefär och där står vi och ger läkemedel och har koll på tillståndet hos patienten.  Medan operatörerna förlöser barnet.
Det andra snittet var ett "sovande", där hon intuberades och sövdes fullständigt. Det var intressant och se hur det gick till. Har sett intubationer men i betydligt mer kritiska lägen på akuten, från olyckor eller plötsligt dåliga patienter. Men nu var ju detta under mer "kontrollerade" former.
Det mest intressanta denna dag var när jag var på en operation på ett spädbarn. Vet inte hur jag ska beskriva den upplevelsen.
Var en ortopedisk operation också denna dag, och då mer av en undersökning i en led kan man säga.
Var även med under en annan operation av ett mycket kritiskt och akut läge. Aningen obehagligt och kunde slutat riktigt illa.
Är otroligt nöjd över denna dag också!
Efter denna kanondag och avslutning på denna underbara vecka, så träffades jag och Petra för middag, Staropramen och Prag-planerade! Såklart en perfekt kväll!!
Blev ett inlägg av det längsta slaget...
Kram!

 

Over and out...

Publicerat: 2012-03-22 Kl: 22:33:20 | I kategori: Min dag | 1 kommentarer

Känner mig helt färdig idag efter en fantastisk dag på OP. Dagen fyllde verkligen mina förväntningar- och lite till.
Öppnade ytterligare ett intresse för framtiden.
Det har varit en underbar dag som jag berättar mer om en annan dag, för nu går ögonen i kors. Det bästa är dock att jag får vara med om det IGEN imorgon, men då inom anestesi. Kommer att gå med en Narkossköterska hela dagen. 05.00 ringer klockan, så nu säger en mycket nöjd tjej god natt!!
Kram!
Kanske Syster-Malin blir OPSyster-Malin en dag..? :)

Operationsdags!

Publicerat: 2012-03-22 Kl: 06:38:13 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Äntligen morgon!!
Nu är de två dagarna här! Har varit uppe sen ottan, för att snart bege mig till operation.
Har höga förväntningar av dessa dagar och det ska bli så kul att se om dom lever upp till det. Har som nämnt tidigare, att jag är väldigt intresserad av just operation men även anestesi.
Ska studera dom som bara den idag!!
Dagen igår på IVA var precis lika lärorik, men av helt andra förhållanden. Dagen igår var mycket givande men betydligt tyngre och mer etikst lagd. Roligt att se hur dom behandlar alla typer av situationer. Är som sagt mycket imponerad av arbetet där och ett stort intresse har även fötts där... hm...blir till att fundera på detta :)
Nehe, dags för sista klunkarna av morgonkaffet och ge mig iväg!!
Wiiiiiii :)
Ha en härlig dag!
Kram
Nu kör vi!!!

Rise and Shine!

Publicerat: 2012-03-21 Kl: 12:44:32 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Helt underbart vad sömn kan göra för människan? Sovmorgon, långfrukost och en promenad i solsken har jag ägnat mig åt denna förmiddag. Nu efter dusch och god lunch är jag redo för dag 2 på intensiven! Så kul när man verkligen längtar till något?!
Hoppas ni har det bra och glöm inte att du kan avgöra hur din kan ska bli!
Kram
Behöver jag säga mer? Våren är här i Skåne!!

En INTENSIV dag!

Publicerat: 2012-03-20 Kl: 20:39:00 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

MEN JAAAA! Va kul det var idag!! Nu känns det verkligen som jag börjar närma mig det jag vill hålla på med. Gick med en fantastiskt bra sköterska idag, som hade två specialiteter : Narkossköterska & Intensivvårdssköterska. Grymt att vara utbildad till båda! Med andra ord var han fantastiskt duktig. Jag imponeras verkligen av sånt. Han visste typ..allt.
Och gissa om jag frågade? Är ju så intresserad av området, så jag var värsta svansen och ville veta allting. Jag fick även göra ganska mycket också, vilket var kul!
Jag blev positivt överraskad av jobbet på IVA, trots att det är "lugnare", man har en max två patienter att ansvara över som sjuksköterska, så är det mycket ändå. Eftersom dom vårdas på en intensivavdelning så är dom ju rejält sjuka och behöver mycket vård och fullständig övervakning.
Och det är det verkligen, dom har koll på ALLT. Precis allt. Hur coolt som helst egentligen. Dom kan i princip i vilken sekund som helst se exakt hur patienten mår eftersom dom är uppkopplade till diverse maskiner osv. Temperatur och exakt blodtryck visas på stora skärmar genom en kanyl i en av patientens artär.
Alltså jag bli som ett litet barn och fascineras som få, skulle kunna skriva en uppsats här....men besparar er med det :) Inte alla som tycker det är lika intressant!
Som ni förstår så längtar jag redan tills imorgon! Jobbar kvällen, och ser fram emot en hääärlig sovmorgon.
Däckade duktigt när jag kom hem, 1 timme rakt av! Mycket intryck idag.
Trots att jag varit väldans trött gjorde jag riktigt goda biffar till middag. Vet ni vad som är gott att ha i (förutom en massa kryddor, salt, VITLÖK, matlagningsgrädde) - kanel! Det är sant, lite grann blir kanoners! Prova och återkom :)
Hinner med att plugga lite, tillsammans med kaffe och....lite (?) mörk choklad. Det får avsluta min fina dag!
Kram!!!

Solros- och morotsfrallor av fullkorn

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 21:59:00 | I kategori: Mat&Fika | 3 kommentarer

Kul att så många vill ha mina recept. Jag gjorde ungefär så här i alla fall.

Dom blev så goda, lätt att äta för många :) Tur att just fullkorn och frön bär på väldigt många goda egenskaper som är bra för våran kropp. Speciellt för hjärta/kärl, mag och tamkanalen, förbygger sjukdomar (stroke & diabetes bland annat), samt alla vitaminer och mineraler som hela kroppen mår bra av! (Värsta föreläsningen det blev...haha!)


0.75 pkt jäst

6  dl ljummet vatten

0.5 dl rapsolja

2  tsk salt

2-3 rivna morötter

2 msk flytande honung

1,5  dl rostade solrosfrön

1 dl pumpafrön

1,5 dl rågkross

6dl vetemjöl

8-9 dl rågmjöl

(Jag slängde ner ca 05,dl torkad frukt och pecannötter också, det blir så gott!)

 

 


 

Smula ner jästen och blanda med ljummet vatten. Blanda tillsammans med rivna morötter, honung, frön, salt och rågkross.

Tillsätt mjöl, lite i taget och blanda till en ganska lös deg.  Låt jäsa i ca 1 tim.

Tillsätt lite mer mjöl om det behövs (behövdes för mig!) och klicka sedan ut till frallor på bakplåtspapper. Blanda vatten med lite honung och pensla över bröden. Strö sedan över vad du känner för t.ex. havrekli, havregryn, frön osv. Låt jäsa ytterligare i ca 45-60 min.

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15-25min.

Tadaaaaa! Njut!

Pluggar, bakar och längtar

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 14:00:08 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Pluggar flitigt på min lediga dag. Om några veckor så har vi en tenta på: HELA UTBILDNINGEN. Jajemen, vad som helst under utbildningen kan komma. Så det är ju en del att repetera. Tur att jag har läst mycket och jobbat mycket under dessa år. Känns som om jag har en god grund att stå på. Men det är omöjligt att komma ihåg allt. Känner mig redan nervös... Ska plugga svinmycket nu denna tiden!
Mellan läsningen har jag satt en deg, blir ett solros- och morotsbröd med massa frön och sånt i. Tror det är jättegott!
Det blåser som attan här utanför, jag har inte varit ute än..! Ska iväg och träna med Challe och Ida ikväll, stannar nog inne och läser fram tills dess... dricker kaffe och äter mackor :)
Längtar som bara den tills imorgon! Då ska ha min akutplacering i två dagar på IVA (Intensivvårdsavdelning) och torsdag och fredag bli ännu bättre: Operation! Är väldigt instresserad av båda inriktningarna, så det ska bli sååå kul!
Ska iaktta sköterskorna och se om det är något för mig. Har kommit fram till under utbildningens gång, att jag vill jobba mycket medicinsk tekniskt i framtiden. Och specialisera mig/ vidareutbilda mig inom något område. Får väl se vart jag hamnar, får nog börja med att lära mig yrket innan jag svävar iväg, haha!
Hoppas veckan startat bra för er!
kram!

VilodageN

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 22:45:00 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

God kväll mina kära. Idag har det verkligen varit en riktig vilodag för mig. Har varit slö och seg hela dagen lång. Skönt att man kan vara det, om man vet att man är ledig imorgon med.
Har städat samtidigt som vinterstudion var på. Både slalom och jaktstarten följdes. Stort grattis till Myhrer, både till dagens seger och vinnare av totala världscupen i slalom! BRA JOBBAT. Var ju riktigt spännande med tanke på alla förhandsfavoriter som åkte ur.
Annars har jag fixat lite här hemma, lagat mat och bakat frallor, pluggade inte som jag skulle (äh, är det helg så är det!), och avslutade dagen med ett lugnt (!!!!) löppass. Mycket kortare än jag hade tänkt, men i ett behagligt tempo som gav mig massa kraft efteråt.
Det har varit en bra helg, och nu väntar en jätterolig vecka!! Massa spännande har jag att se fram emot!
Hoppas att ni också har en skön vecka som väntar.
Kram!
Alltså, JAG ÄLSKAR SMAKSATT KESELLA!
Vanilj har länge varit en favorit, men Hallon är AMAZING!
Gott med frukt/ bär, som den är, som mellanmål eller bara typ hela tiden :)
Jag befaller er att testa ni som ej har gjort det!

Söndag&Scones

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 10:02:27 | I kategori: Min dag | 5 kommentarer

Härligt med Söndag! Två lediga dagar framför mig! Passade så fint med lite sovmorgon och långfrukost. Mycket kaffe, nybakade dinkelscones med nötter och blåbär. Jättegoda! Scones är lite av en favorit, just för att man kan variera i oändlighet. Blanda bara i det man känner för!
Tyvärr är vädret inte så uppiggande, riktigt grått med regn hängandes i luften. En chans att vara inne och mysa då :)
Jobbade extra igår som undersköterska på kirurgavdelningen och efteråt sprang jag över till Petras avdelning. Vi tog sällskap hem och hade lite spontanfika på eftermiddagen hemma hos henne. Tack för igår gumman! Som alltid lika trevligt. Båda var helt slut efter dagen, och båda av samma behov av kaffe med choklad...
Helt sjukt vad tiden går, bara 1,5 vecka kvar tills vi åker. På fredag ska vi ha en rejäl uppladdning och planering inför resan bestämde vi :)
Mötte upp fina och fantastiska Emelie för lite middag på vårat favoritställe, House of Bagels. Där dom har i särklass stans bästa caffe latte. Underbar mat har dom också!
Blir som vanligt att vi sitter i timmar för att äta och prata, skratta, prata, skratta... Hon är en av mina absolut bästa vänner.
Befinner mig halvliggandes framför vinterstudion (det bästa med lediga söndagar på vintern!!),
Gör inte för mycket idag vänner, det är ju söndag och allt :)
KRAM på er!!
MMmmmMMmmMMmmMMmmMMMMmmmMMMMM, från igår!!

En påminnelse!

Publicerat: 2012-03-16 Kl: 23:25:00 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

........Om att vi snart åker till Prag!! :)
28/3 är det dags!

VÅRTECKEN

Publicerat: 2012-03-16 Kl: 05:38:29 | I kategori: Livets fina ögonblick | 2 kommentarer

Titta vad tjusigt jag hittade på vägenen hem igår?!!
Är väl vårtecken om något?
Är underbart man känner att våren är på väg, men det är väl fint när man verkligen SER det också.
Så härligt!

Trött men nöjd

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 19:50:45 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Hej hopp!
Här far dagarna förbi minsann. Fredag imorgon var det ja. Trevligt! Har haft det mycket och intensivt på praktiken. Det känns ändå som att det går framåt. Idag har jag bland annat haft hand om "min" student, som går sin andra termin. Jag minns själv hur det var när man var ute på sin allra första praktik. Allt var så nytt, så spännande och svåååårt. Ska handleda henne imorgon med, så jag låter henne få göra så mycket "roligt" som möjligt. Ex, ta blodprover, blanda antibiotika, ställa i ordning andra läkemedel, göra lite undersökningar, ge injektioner, ta vitalparametrar osv. Och hon är duktig så det är roligt!
Det är även ganska viktigt för mig med, jag lär mig mycket hur det är att vara arbetsledare, som jag kommer att vara som sjuksköterska. Hur man går till väga för hur man lär ut saker :)
När man är ute i praktik så vill man verkligen göra ALLT och se ALLT. Så det blir bra det här :)
Fick även ett välkomstbrev till min nästa praktikperiod, som börjar om 4 veckor i kommunen. Jag har blivit omplacerad, så nu ska jag vara här i Kristianstad, istället för att vara i en by några mil utanför som det var tänkt från början.
Känns så skönt att kunna cykla dit istället för att pendla!
Snart är det bara 3 veckor kvar av min praktik..!! SHIIIIIIIT!
Efter jobbet var jag så där aptrött. Hade lovat Daniel att vi skulle springa i ett svagt ögonblick...Tänkte "han kanske har glömt, eller kanske inte orkar" Men icke. Vi stack ut för ett för mig just idag TUNGT pass, mest för att jag var trött innan. Men JA, så fint det var! Även han visade sig vara sliten, så vi var båda nöjda efter insatsen :)
Nu ikväll blev det god middag i form av köttfärspaj, kaffe och lite plugg.
Hoppas ni har en mysig kväll, kryp upp i soffan med ett kopp te vettja!
Snart får jag ta på mig denna fina skylt!
En present från mamma såklart. Hon ville köpa min första namnskylt :)

Meningen?

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 22:44:14 | I kategori: Meningen med mitt liv | 4 kommentarer

Denna bild tycker jag säger mycket.
Meningen med mitt liv är att vi ska vara tillsammans. Tillsammans med de som vi håller kära.

Lova att vara rädda om er där ute och ta hand om varandra!!!
Tycker SÅ mycket om er alla!!

Tillbakablick

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 17:06:58 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

Har haft en fantastisk helg hemma i mitt älskade Östersund!
Blev en härlig mix av familj, skidåkning, magsjuka, vänner, god mat och slappande framför brasan.
Resan tillbaka gick bara bra. Jag föredrar dagtåg numera framför nattåg. Trots att man vinner nästan en hel dag på att åka på natten, känns ändå som det går snabbare på dagen :)
Men man är ändå sliten av resan, vilket resulterade i att jag försov mig imorse.. började 09.00 men vaknade 08.26, jaha. Kom lite sent, men det var ok. Haft seminarium som gick strålande! Kul!
Nu ska jag iväg och handla så jag kan fylla min tomma kyl. Fantastiskt väder ute, VÅREN ÄR HÄR!!

Film-mys-gråt på tåget

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 21:01:52 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Här kommer ett litet filmtips om ni inte redan sett den: "Allt för min syster".
Har precis sett den och VILKEN FILM! Tårarna sprutade hej vilt, kunde inte alls hjälpa det. Full kupé med både passagerare åt alla håll samt passerade förbi mig. Gemensamt för dem alla var deras något förvånade blick...
MEN JA, jag gråter..! Ser ju en sjukt bra och gripande film ju!!
Det var ju ett tag sen den kom, men det har inte blivit av att jag sett den. Rekommenderar den starkt!
Fast se den helst själv. Är något svullen, snorig och rödsprängd i ögonen nu..
Förkyld? Nej, har bara kikat på en film, haha!

Sist, men inte minst

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 20:28:34 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Sista dagen hemma för denna gången. Började med en trevlig sovmorgon och utan uppväckning av en glad hund krafsande på dörren.. Men blev mycket väl mottagen när jag kom ner :)
Blev en tur i spåret och 2 härliga mil. Var lite sämre före, men jag klagar inte, är så glad att jag får åka! Trodde inte jag skulle få åka något mer när jag blev dålig, men jag repade mig väldigt fort och konstaterade ganska snabbt efter några minuter av skidåkningen att jag skulle kunna klara av ett pass idag. Blev ett behagligt tempo i alla fall.
Sen skulle jag äntligen få träffa min Liiiiina!! En tjej som jag tycker SÅ mycket om. Vi har känt varandra sen gymnasiet och hållit i varandra sedan dess.
Blev så klart ett kärt återseende bland långfika, styrka, peppande, skratt, framtidsplaner, minnen, drömmar, kärlek.
Lina är inte bara en fantastisk vän hon är superduktig journalist! Och är numera Kultur och nöjesredaktör på ÖP. Är så himla stolt över dig!!!!
Senare på kvällen kom älskade lillebror hem!! Träffade bara honom snabbt i fredags, men nu fick jag kramas och ha lite kvalitetstid oss emellan :) Finns det en bättre kille? Absolut inte.
Har packat och haft avskedssamtal med mor..haha! Hon börjar tidigt imorgon, men jag tänkte ändå kliva upp och dricka lite kaffe med henne 05.30.. Det brukar jag göra. Tycker inte om att säga hejdå kvällen innan.
Mitt tåg går på förmiddagen, så jag hinner umgås lite med pappsen innan.
Och hörrni, RÄTT LÅT VANN IGÅR JU! Äntligen? Hejja oss i den stora finalen!
Hoppas er söndag varit bra!
Kram
Barndomsvänner är guld värda. Som den här tjejen. Fantastisk människa. Underbar på alla sätt.
Så otroligt fin hela hon. Vi har delat mycket ihop och vet att vi kommer att vara lika goda vänner livet ut.
DET är en härlig känsla.

Gudomliga kladdkaksmuffins med mint

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 20:04:00 | I kategori: Mat&Fika | 0 kommentarer

Det blev ett succé med efterrätten igår. Kan verkligen rekommendera dom! Hade nog i mina lite längre i ugnen, blev nog ca 20 min. Kan ju variera beroende på ugn. Låt väl smaka och snälla PROVA!


För ca 10 muffins:
125 g mörk mintchoklad
100 g mjukt smör
1,5 dl socker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Bryt mintchokladen i mindre bitar och låt smälta över vattenbad, eller i micro (passa så att den inte bränns!)
Blanda alla torra ingredienser väl och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker poröst och blanda sedan i äggen, ett i taget.
Tillsätt de torra ingredienserna och till sist den smälta chokladen. Rör alltihop till en jämn smet.
Klicka i smeten i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt om du har),
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min i 175 grader.
(Doms ska vara kletiga i mitten, det stelnar sen i kylen)
När de har svalnat, ställ in i kylen och ta ut dom ca 20 min innan servering.
Servera med vispgrädde och bär till!!!!
: center;">
Say no more...

Blir inte som man tänkt sig.

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 16:44:36 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Har det helt underbart här hemma!
Dagen igår var jättehärlig. Började, efter god frukost på mammas bröd, dagen med längdåkning.
Så fort man sätter skidorna i spåret och börjar staka sig fram i naturen, mår jag som allra bäst! Fantastisk känsla.
Kunde ha åkt hela dagen kändes det som. Blev en tur på 15 km i alla fall. Sen snabbt hem för snabb lunch och sen vidare till badhusparken med syster och barnen. Mina fina syskonbarn, Nina och Jesper, alltid full fart med dom :)
Vi grillade korv, fika massa gott och drack kaffe & varm choklad. Allt smakar ju godare när man är ute. Det blåste på RÄTT så bra...men ingen stoppar oss :)
Vi gick lite på marknaden som var i stan sen, och jag fick min favorit - Kolbulle. Det är typ som en tjockpannkaka, fast ändå inte. Den grillas i gjutjärnspanna över öppen eld och blir så där frasig och härlig (se bilden från igår). Smakar bara barndom...Så gott!!!!
Kvällen bestod av mys hemma med The Voice, brasa, skajdjurspaj, rött vin och goda snacks (såklart..!)
Kunde dagen blivit bättre? JA DET KUNDE DEN. Som avslut på en perfekt dag, så fick jag en släng av...Vinterkräksjuka. Jajemen det stämmer. Precis när vi skulle lägga oss, så fick jag så ont i magen. Sen var karusellen igång.. Någon timme framåt. Det är alltid nått när jag kommer hem...sist var jag genomförkyld.. Så typsiskt!
Men tror sen att jag sov bort det värsta. Vaknade vid 10.30 och då kände jag mig rätt så ok. Kunde äta frukost, duscha och sånt. Ändå rätt så pigg, precis som om inget hade hänt. Men dagen blev ju inte precis som vi tänkt oss. Skulle ju iväg och åka skidor... men har ju varit matt hela dagen. Blev en sväng till stan, lite shopping med mamma som jag fick en jättefin kofta av!
Sen slötittande på skidor med kaffe nu sen jag kom hem. Ska snart ut och gå lite med Rocky för den friska luftens skull, är väl vad jag orkar med.. Är ändå skönt att vara lite småsjuk när man är hemma, för man blir så ompysslad :)
Ikväll är det ju melodifestivalfinal! Har beställt mammas gluasch-soppa med vitlöksbröd, sedan ska jag stå för efterrätten. Blir (förhoppningsvis) supergoda kladdkaksmuffins med mint...!
Ha en härlig lördag mina vänner!
Kram!

Bra dag!

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 22:21:45 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

 

image description

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen hemma

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 23:42:05 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

Nu är jag på plats, mätt (!!), trött och glad. Så underbart det är att komma hem. Samma härliga känsla varje gång.
Stänger dom blå för denna långa dag, imorgon är det full rulle minst sagt!
Jag och Mamsen sticker ut i spåret och åker lite på förmiddagen, sen är det dags att träffa syrran och hela ligan!
Längtar att få kramas och busas med dom små!!
Sov gott fina vänner!
Och just ja, grattis alla fantastiska kvinnor, flickor, tjejer, tanter och kärringar- vår dag idag!! Yeyyy!
Kram!

Hej på vägen!

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 15:57:14 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Hej på er!
Här kommer en liten hälsning från tåget!
Har ändå gått rätt så snabbt tycker jag. Åkte tidigt imorse och befinner mig nu i Gävle. Batteriet dog precis till darorn...härligt!! Bara 3 timmar kvar.. Men jag har massor jag kan sysselsätta mig med egentligen. Skönt att faktiskt bara sitta och slappa.
Ser fram emot att träffa träffa familjen när jag kommer fram!
Sakta men säkert har dagarna fyllts på med diverse aktiviteter.. Hoppas på mycket skidåkning i alla fall!
Kram!
Blev gofika i Stockholm:

"Fredag?"

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 22:51:20 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Idag har jag haft en mysig fredagskänsla hela dagen. Kanske inte så konstigt med tanke på att det var sista dagen idag innan 5 lediga dagar väntar på mig!
Det var en mycket givande dag på skolan idag. Karriärsdagen var verkligen kanon.
Umgicks med mysiga Johanna , vi ska ju jobba tillsammans på KAVA i sommar. Det kommer bli jättebra tror jag.
Började med en väldigt inspirerande föreläsning av Philip Sandberg - mycket begåvad och framgångsrik entreprenör, från företaget Tamam. Blev så sugen på att starta nått. Vet inte vad men nått. Får väl se vad det blir i framtiden. Han bevisade i alla fall att allt är möjligt!! Så länge man har en ide och brinner för det man vill göra.
Vidare följt av en supergod lunch med kyckling i sås av fetaost, ruccola, vitlök och soltorkad tomat med stekt potatis. Alltså? Godare :)
Resten av eftermiddagen kunde man besöka olika företag som representerades. Vi fastnade mest hos ambulans.. det är jag mycket intresserad av. Det blev jag redan i somras när jag jobbade på akuten.
Verkar så spännande och roligt jobb. Vi får väl se..
Ikväll har jag varit ute på ett långpass löpning, packat och fixat inför imorgon. Då jag åker HEM. Längtar så!!
Kl. 07.06 går tåget, så det är dags att sova nu tänkte jag. Ska ju slänga ihop någon trevlig matsäck i morgon bitti med tänkte jag.
Grattis till Ekholms brons, otroligt duktig idrottskvinna. Likaså Bergman.. den rackarn som snart ska bli pappa med. Kul att det går så bra för skyttelandslaget nu!!
Sov gott kamrater!
Kram

Fina Johanna, min blivande kollega! Snart kirurgsystrar! Wohoooo!!

Morgonens guld

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 08:45:36 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Finns det något bättre att starta morgonen med ? Som med nybryggt kaffe. Är tveksam. Kan vara det fösta som jag gör när jag vaknar. Oftast har jag laddat den innan så det är bara att trycka på knappen.
Så fort jag hör ljudet att bryggandet samt den underbara lukten som sprider sig i lägenhten vaknar jag DIREKT :)
Sen smakar det alldeles förträffligt i min Starbucs mugg, som jag köpte när jag var i New York med Emelie Ekberg!

Igår hade jag en riktigt bra dag!
Fast tyvärr så har vår avdelning misstänkt fått vinterkräksjukan, (Calici). Vilket innebär stängda salar, besöksförbud och studenter får ej tillgå dessa salar. Så det blev ju mycket att göra för mig..INTE. Fick "äran" att arbeta med i ny studie... den var rikstäckande och alla sjukhus i Sverige skulle delta i den (Jag jobbar mycket hellre på golvet än att vara någon tråkig administrativ människa..).
Undersökningen handlade om att förebygga trycksår. Så jag var i forskningstagen igen och pillade med det hela dagen.
Sen var det dags för....Mittbedömning. Man blir bedömd 3 gånger under sin praktikperiod. Och detta var nu min andra gång. Nu skulle man förbereda sig lite mer och skriva ett arbete om en patient som man redovisar. Efter det är det ca 20 punkter som man ska bli bedömd på. Var såklart nervös. Absolut!!!!!!!!!!
Men det gick så bra att jag blev rörd över de fina ord jag fick höra av min handledare, huvudhandledare samt min adjunkt. Fick i princip bara lovord och fina komplimanger och inget negativt eller något som jag behövde träna mer på.  Mycket skryt nu hörrni... men ville bara dela med mig av min glädje..!
Ibland oroar man sig alldeles i onödan. Så dumt att lägga massa energi på något man inte har en aning om. Därför passar det ju bra att dela med mig av detta citat, från min favorit Dalai Lama:
"Oroa dig inte! Löser det sig har oron varit lönlös, löser det sig inte har det också varit lönlöst att oroa sig.- Dalai Lama.

Önskar er alla en riktigt fin dag! Jag ska på en temadag på skolan om "framtiden"... En karriärs dag som det så fint heter. En massa företag som är representerade för oss blivande sjuksköterskor. Ska bli jättespännande, samt att man får träffa lite folk från klassen, som man inte ser alls nu tyvärr.
Ha en underbar SOLIG dag!
Kram!!!!!

Ro

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 21:05:09 | I kategori: Livets fina ögonblick | 2 kommentarer

Balans i livet är så viktigt tycker jag. För mig innebär det en massa saker. Som till exempel att ha ordning och reda omkring mig, då får jag en underbar känsla och ro i kroppen.
Jag älskar att ha fint i garderoben och i byrålådor.
Det blir liksom roligare att klä på sig sen! Man upptäcker mängder av kläder som hade glömts bort och nyförälskar sig i gamla pärlor.
Tycker så mycket om mina kläder och jag hittar alltid en anledning att ha kvar alla.. vilket resulterade till endast en klen liten påse med kläder som slängdes.
Jag ägnade eftermiddagen åt detta och det blev så fint sen! Nu hänger och ligger allt i ordning, var och en på sin plats.
Det är kärlek det!

Fin måndag

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 17:17:27 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Hej fina ni!
Måndag och ny vecka framför som väntar på en. Blir en annorlunda vecka för mig, lite praktik, lite skola och sen....ÖSTERSUND :)
Har lite träningsvärk efter Challes boxpass igår, satan så roligt det var. Borde jag göra mer!
Jag är fullständigt kär i vårvädret just nu, så härligt med ljuset. Karaktären för skolarbetet är inte den bästa, när det är så härligt ute...
Nu ska jag sätta igång med något jag borde gjort för länge sen...städa, vika och RENSA min garderob!
Kram!
Vårpromenad!


Godast just nu...LOVE IT! Går vansinnigt lättare att både plugga & städa när detta finns tillgängligt..!

Vasaloppet!

Publicerat: 2012-03-04 Kl: 10:30:08 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Vasaloppsdagen! Det är en speciell dag tycker jag. Vilken otrolig prestation och kraftprov det är. 9 mil klassisk längd.. Har lite vänner som åker idag och är så imponerad av er!! Ni är grymma. Blir som jag sagt lite sugen själv faktiskt. Hur underbar kan känslan vara efter den målgången? MAGISK?
Fler som planerar att åka Vasan, Öppet spår eller tjejvasan?
Men när man bor i skåne är ju tillgängligheten till skidåkning inte så stor tyvärr. Och om man är med vill man ju inte dö på kuppen helst. Får väl i så fall åka hem på träningsläger i så fall :) Kan väl börja nästa vecka då!
Igår kväll var det väldigt trevligt hemma hos mysiga Matilda i deras FINA lägenhet. Emelie, Matilda Larsson och Jessica var också med samt två pågar. Blev mysigt framför melodifestivalen med vin och annat gott, fast får väl erkänna att tv tittandet inte var det centrala direkt... var mest på i bakgrunden.. Men lite koll hade vi. Tycker att Flinck´s låt är rätt mysig, förutsatt att man inte tittar på honom vill säga. Aningen obehaglig!
Var fortfarande så trött, så det blev att jag var hemma i en rätt så bra tid. Hade sovmorgon idag, fint de! Frukost framför Vasaloppet och ska skriva lite uppsats nu är det tänkt. Sedan blir det till att möta upp Challe och Ida för lite mat på stan och sedan ska vi iväg på boxning och core-pass som Challe håller i. Kul med lite annat!
Hoppas ni alla har en slapp och sköööön söndag!
Kram!

Idag är jag....seg!!

Publicerat: 2012-03-03 Kl: 18:52:06 | I kategori: Min dag | 8 kommentarer

Det känns verkligen att det är helg idag.. både kroppen och knoppen har liksom ställt sig in på det. Trots detta har jag inte varit ledig tyvärr. Gästspelade och jobbade på ortopeden idag, skönt med lite extra pengar :) Var en bra dag med fina och härliga kollegor som jag saknar så mycket!! Skönt att vara på csk och för den skull få betalt, haha!
Men har varit SÅ trött idag, och skulle pigga upp mig med en löptur när jag slutat. Men icke. Blev en stor godispåse som fick följa med hem. Detta tillsammans med film och tända ljus spenderade jag den sena eftermiddagen. Är ju trots allt lördag! Var alldeles för trött för någon annan aktivitet.
Nu har jag duschat och piffat till mig lite, dags för lite tjejhäng med härliga brudar inklusive vin och melodifestivalen hos Matilda. Hög tid att att bege sig!
Önskar er en härlig lördag vad än ni har för er!
Hejsvejs!
KRAM

Nästa äventyr- Kungsholmen runt!

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 18:40:22 | I kategori: Träning & Motivation | 5 kommentarer

Kungsholmen runt- blir mitt nästa lopp. Jag springer halvmarathon distansen och tror det kan bli ett roligt äventyr med lagom avstånd till Stockholm marathon.
5 maj vimsar jag runt under 21 km i fina miljöer i underbara Stockholm.
Kommer att bli en underbar helg, där jag får umgås med några av mina bästa vänner! Hoppas att jag hinner träffa alla, brukar bli tajt...
Känner ni för att ha en picknick, sätt er och hejja längs banan vettja :)
Det bästa av allt? TROR att jag lyckligtvis fått med mig min Mona! YEYYY!!! Har ett bevis på sms där hon kanske är på i alla fall :)
www.kungsholmenrunt.se
Foto: karhu.com
Foto: svd.se


Glad tjej efter Startskottet (10km) med mina mått mätt, en bra tid 50.12, det var personbästa! Hittills... :)

Ljusare morgon

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 06:30:12 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Nu är det inte alls lika mörkt när man är på väg på morgonen. DET GILLAR VI!
Ha en fantastisk fredag!
Kram!!

Snart slut?

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 20:18:32 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Hej på er!
Tycker som vanligt att veckorna springer förbi. Redan fredag imorgon, vilket betyder att jag avverkat 4 praktikveckor av 9. HUR GICK DET TILL? Det har i alla fall varit en bra vecka. Var som sagt på strokemottagning idag, intressant. Blev mest samtal och uppföljning efter deras utskrivning hos oss på strokeavdelningen. Gick med ssk Anna, mycket rar och duktig!!
Skänker en tanke till G, och hoppas att operationen gick väl och att du återhämtar dig snabbt!!!!! Tjurig och envis som du är så går det nog ganksa fort :)
Är duktigt sugen på kaffe nu, så jag gör genast nått åt det. Har blivit värsta damen här, unnar mig både eftermiddags vila och kaffe på kvällen, haha!
Ska nog kolla på Biggest Looser sen, har bara sett ett avsnitt av det men det verkar bra!
Har beställt lite nya kläder som kom idag, massa vårfint! Visst blir man sugen när solen tittar fram?
Njut av kvällen mina kära vänner!
Och  föresten, jag blir SÅ glad över alla fina ord och sms att ni gillar min blogg!
Kram!

Mellis dags!!

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 15:53:55 | I kategori: Mat&Fika | 3 kommentarer