Så länge

Publicerat: 2012-07-28 Kl: 11:16:03 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Hej vänner!
Här kommer ett livstecken från Östersund. 
Har det verkligen så bra här. Har hunnit med att ta en löptur i längdspåret, hängt på stan, grillat, fikat och igår lite hemmafest hos mina kära vänner. 
Det är faktiskt helt okej väder med, skulle bli regn men än så länge (peppar, peppar!!) är det uppehåll.
Nu är det dags att ta sig ner på staden och börja ladda inför kvällen :) Festivaldags minsann. Och den årliga festen hos Johanna och Anders. 
Hoppas att ni alla har en bra helg!!
Kram!

TågresaN

Publicerat: 2012-07-26 Kl: 13:32:08 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Hej finingar! Bloggar lite från mobilen, hittar inte mitt mobila bredband bland all packning.. Jaha, det blev liite för mycket denna gången med. Har bott i Skåne i 6 år nu, alltså rest denna vägen några gånger nu... Åker ju hem några gånger per år. Men man vet ju inte vad det är för väder alltid.?? (läs: beslåtsångest). Nu för tiden säger inte pappa något, han bara nickar lite sammanbitet, tar väskan, ler, tittar på väskan, så blinkar jag med mina blå - säger hur mycket jag saknat alla och hur glad jag för att vara hemma..! SÅ problemet ut världen :) Kvinnlig list :) Tågresan då? Hur har jag det? Nja, beror väl på hur man ser det. Jag väljer endast att fokusera på att jag är LEDIG och på väg hem. Eftersom jag kommer att vara minst 4-5 timmar försenad. Trevligt. Tydligen var det strömavbrott mellan Stockholm och Uppsala. Så då tog vi oss en liten sightseeing (som konduktören så käckt uttryckte det!) till: Västerås-Sala-tillbaka till Uppsala och nu är vi på väg upp till norr :) Faktiskt går det bättre än jag förväntat mig. Ingen som är speciellt grinig eller vansinnig, alla snackar med varandra och skrattar åt det ungefär. Vi har fått lunch och kaffe i alla fall :) Måste avsluta med att berätta en sjukt rolig grej. Åkte ju nattåget mellan Kristianstad-Stockholm i natt. Föreställ er detta: Ligger och sover i 6 bäddsliggvagnen, i mellan delen. Vaknar av total kramp och sendrag i vänster vad!! Alltså, riktig smärta. Flyger upp- slår huvudet i sängen ovanför.. Gör mitt bästa man kan får att få ordning på det. NEJ DÅ SPRIDER DET SIG TILL LÅRET. Helvete vad ont det gjorde.. Har inget val, krälar ner för stegen på golvet -ut i trosor och linne i "korridoren" och påbörjar någon slags hoppande strechövning. Då typ Ove 70+ står en bit bort. TITTA GÄRNA. "Men kära du, vad gör du..?" Jag börjar asgarva, dels för att jag hoppar runt kl 4 på natten i underkläder, det gör ont och det måste se kul ut. "Inget- god natt" sa jag och smet in igen. SER att det är riktigt fint väder ute- njut ni som kan! Kramar!!

Tack för idag solen

Publicerat: 2012-07-24 Kl: 22:20:57 | I kategori: Min dag | 11 kommentarer

Åh vilken härlig dag jag har haft idag! 
Det har verkligen varit kanonväder heeeela dagen lång. 28-29 grader och strålande sol. Tackar! 
 
Packade in Linnea och Ida samt en massa gofika in i bilen, så körde vi ner till Åhus. Där låg vi i flera timmar och hade lika roligt som vanligt. Det som tog störst plats var nog LINNEAS FÖRLOVNING OCH BRÖLLOPSPLANER!! 
Det var för kallt för att ta en dopp i havet för min del... 
Bakade en citronkladdkaka med vispgrädde till flickorna. Fick inspiration från en kollega på jobbet.. frisk och syrlig. Perfekt strandfika. Vi köpte även med oss laxsallad och massor med kaffe..mmm.... tack för idag kära ni!!!
 
Ojoj, har unnat mig godsaker HELA dagen. Om jag nu skulle ha haft en "ätardag" (som jag inte använder mig av, eftersom jag inte vill låsa allt gott till en endaste dag. Är en alldeles för stor livsnjutare för ha det på det viset..!) så skulle det  till synen nog varit idag...
Och ja, det hela fortsatte även till kvällen. Då jag var hemma hos Petra och grillade. Tillsammans med ny choklad (för mig, sååå god!), naturgodis (naturligtvis!) samt jordgubbar (givetvis!). 
 
Skönt med denna lediga dag, dags för jobb i morgonbitti. Känns faktiskt helt okej, för imorgon åker jag ju hem!! Tar nattåget så jag hinner packa imorgon. Ska försöka mig på att vara vuxen och ha i åtanke att jag bara ska vara hemma i 4 dagar, samt att man kan ha "något plagg två gånger", bla, bla, bla... får väl se hur det blir med det :)
Hoppas även solen var hos er med idag!
Kram
 



 

Melon och hög hastighet

Publicerat: 2012-07-23 Kl: 23:06:37 | I kategori: Min dag | 6 kommentarer

Vet ni vad jag har fått värsta suget på, som jag äter hela tiden? VATTENMELOOOOOON. Så jäkla gott är det. Läskande, sött, krispigt... mums. Och jordgubbar. Kan INTE FÅ NOG AV DOM. Inte alls. Finns alltid i min kyl, och så får det bli tills dom inte smakar gott mer. 
 
Var ute på ett löppass i kväll. Men det var på tok för varmt, skulle nog ha väntat lite.
Hade av någon anledning så mycket energi i benen, men inte i orken. Tänkte för mig själv varför känns det så tungt? Tittade på klockan, 4.40-4.50 min tempo. MEN TA DET LUGNT. VARVA NER. Herregud, det skulle ju bara vara ett distanspass. Slog av tempot, men var uppe lika snabbt på samma hastighet igen. Det gick helt enkelt inte att slå av på farten. Härligt när det kan vara så ibland, skulle vara ännu bättre om konditionen hängde med.. :) 
Så det blev en mil, på 51 min. Det är lustigt det där, vilken dagsform man har. 
 
I morgon är jag ledig. Det ser till och med ut som om det ska bli fint väder! Hoppas :) Två av mina plugg-tjejer, numera sjuksköterskekollegor :)  kommer och hälsar på mig imorgon. Blir nog att vi åker till havet och har picknick. Första gången på denna så kallade sommar som jag åker dit för att bada. Vi försöker att träffas regelbundet trots att vi bor på olika ställen i skåne och har rätt så upptagna liv... 
Funderar på att baka någon mumsig kaka som vi kan smaska på, ska sova på saken så får vi se vad det blir. 
 
Dags att sova!
Gott natt kära ni!
kram

Everything happens for a reason

Publicerat: 2012-07-23 Kl: 17:01:04 | I kategori: Vackra budskap & Fina påminnelser | 0 kommentarer

Kompishäng och träning

Publicerat: 2012-07-22 Kl: 23:14:26 | I kategori: Min dag | 8 kommentarer

God kväll kära ni!
Dålig uppdatering här på någon dag. Fullt upp. Säker som många av er. Man får pyssla för att få ihop det ibland.
Har alltid varit imponerad av er med barn, som har en hel familj att ta hänsyn till också! Hejja er.
 
Var toktrött efter en jobb-helg, så jag landade i soffan efter jag slutat. Vaknade och var totalt osugen på att springa, så jag hann precis titta vad det var för pass på mitt gym innan det var dags att köra i vrålfart för att hinna. Hann precis! Det blev indoor walking. Inte samma känsla som löpning naturligtvis, men helt klart skönt. Sådär skönt svettig och go sen :)
 
Snabbade mig hem, för att sedan ha hela kvällen lång med min Emelie! Hann ju precis ha henne lite för mig själv innan hon drar iväg på semester-äventyr. Blev jordgubbar med citruskesella och massa kaffe.
En kväll med en av sina bästa vänner, är värt det mesta.
Vi hade konserten från Oslo på i bakgrunden.. vilka intryck. Ofattbart kan man väl sammanfatta hela den händelsen. Overkligt så det skriker om det.
 
Dags att kliva upp ottan imorgon igen, meeeeen bara två pass kvar sen tar jag tåget och åker HEM till mitt kära norrland!
 
Sov gott fina ni!
Kram
 
 
 
 
 

Fel på maten?

Publicerat: 2012-07-21 Kl: 13:37:55 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Är lite småarg här hemma. Hade bestämt frukstmys med två vänner imorse. Sett fram emot det flera dagar, härligt och träffa sina vänner över frukost innan man ska iväg och jobba.
MEN så åkte jag på någon slags matförgiftningsgrej inatt... trodde först att det var magsjuka, men höll bara någon timme för att sedan gå över rätt så fort. Så det var bara och stanna hemma. Trist!
Lyckligtvis är det inte magsjuka, utan snarare något som jag reagerat på via kosten. Så jag ska jobba ikväll i alla fall. 
 
Gick en mycket kort men snabb runda nyss för att få i mig lite luft. Det positiva med denna jobb-helg är att min Petra också jobbar! Lite som kompishäng på jobbet en lördagskväll:) 
 
Alltså min ledig dag igår.. Den var verkligen LEDIG. Har aldrig haft en sådan ineffektiv dag, eller jo såklart, men det var längesen!
Lååångfrukost, häng i soffan, fika, diska, soffan, koka kaffe, datorn, film, lunch, kaffe, soffan.... haha!
Sedan tänkte jag att något vettigt får jag väl ändå göra.
Så det blev en löprunda i skönt tempo (faktiskt i sol, yey!) på 11 km runt om i staden.
Sedan hem och soffan igen :)
Skönt att ha en helt kravlös dag. Ibland. Skulle aldrig klara av att alltid ha det så. Inte en chans!
 
Nu sticker jag! Ha en underbar lördag!!
Kram
 
 

En syn på hälsa

Publicerat: 2012-07-20 Kl: 17:16:49 | I kategori: Things to remember | 1 kommentarer

 
 
"Hemligheten om hälsa för både sinnet och kroppen är  inte att sörja för vad som har hänt, oroa sej för framtiden eller att förvänta sig problem,
men att leva i nuet, vis och ärlig"
-Buddha
 
 
 
 
 
 
 
 

Hurra för ingenting!

Publicerat: 2012-07-20 Kl: 10:46:16 | I kategori: Min dag | 7 kommentarer

Vad jag uppskattar de små sakerna ändå. Som sovmorgon. Sitta och äta frukost länge framför dator eller nyhetsmorgon. Mycket kaffe.
Brukar ofta lyxa till det och baka lite nytt bröd (som scones till exempel, jag menar hur fort går det inte egentligen? De gräddas i ugnen och blir klara medan du sätter på kaffe och fixar med det andra!)
Om man känner för det så går det ju att göra dem liiite nyttigare: som olivolja istället för smör, kesella och ägg för lite mer protein samt grovt mjöl och havre istället för vitt mjöl. Fantisera! Smaksätt med kanel, kardemumma, torkade frukter,  hallon eller blåbär...!
 
Och så även denna morgon. Njuter bara av stunden.
Snart dags att ta tag i dagen. Snart. Inte än...snaaaart. 
Kram så länge!
 
 
 
 
 

Tjejkväll på G

Publicerat: 2012-07-19 Kl: 18:26:22 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Hej på er!
Snart kommer min kära vän Lena hit och det vankas rejält med kvalitetstid. Då vi båda är glada för att unna oss saker, så brukar det inte snålas eller hållas igen på godsaker när vi ses :) 
Hon är minsann duktig som tränat innan. Själv tog jag mig en vilodag
Löppasset gick bra igår, ett intervallpass som hette duga. Sådär gött när det svider i både hjärta och ben!
 
Blir nog sushi till middag, största sannolikhet lite godis från Hemmakväll samt mina chokladbiscotti som är på G i ugnen nu. 
Jag är ledig imorgon, ska bli skönt! Men är inte alls lika trött som tidigare i veckan, då det varit lugnare på avdelningen. Skönt.
Hoppas att ni haft en skön dag.
Kram!
 
 

Efter vila kommer träning

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 17:06:09 | I kategori: Träning & Motivation | 5 kommentarer

Har längtat efter att få köra lite med benen ikväll. Göra av med lite energi som måste ut. Rensa huvudet. Syresätta muskler. 
Längtat efter löppasset som jag snart ska iväg på. Planerar för ett relativt hårt pass, är kroppen med på det så jäklar..
Tiden bara far iväg. Vet inte om jag sagt det innan, men jag springer ju snart Malmö Halvmarathon, den 11:e augusti. Därefter är det bara 1,5 månad till Berlin Marathon. Tycker att det är "så lång tid dit", men måste tänka om- det går fort! 
Sitter nu och äter ett rejält mellanmål. Det är svårt att träna denna tiden.... Är hungrig efter att jobbat hela dagen, men vill inte äta middag, för då blir träningen så sen.
Lösningen får bli: ett litet större mellanmål helt enkelt.
Hur gör ni om ni kan välja? Tränar ni helst morgon, middag eller kväll? 
Jag föredrar em/kväll alla gånger. Då tycker jag själv att jag fungerar bäst. Har ätit och druckit hela dagen, samt "värmt upp" kroppen lite.. Morgon och lunch är inte min grej... Även om det måste bli så ibland för att få ihop det när man jobbar oregelbundet.
Må gott!
Kram
 
 
Lite pepp till mig själv och er :) 
Kör hårt om ni tränar, och njut av återhämtningen om ni har vilodag.

Vill inte men måste

Publicerat: 2012-07-17 Kl: 13:24:58 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Dags att bege sig snart. Har ingen större lust att jobba ikväll... Men men, bara att bita ihop!
Fått en massa gjort här hemma i alla fall. 
Tågbiljetterna hem dök ner också, på onsdag åker jag! Om en vecka kan man säga!
Önskar er en bra dag och kväll!
Kram
 

Sömn i ögat

Publicerat: 2012-07-17 Kl: 11:22:42 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Nyvaken vid 07..men nöjd nu när kaffet är klart och hällt i min favoritkopp. "Min Syster" som jag fått av kära lillebror. Tvättmaskinerna går flitigt och städtagen likaså. 
Laddar för arbetsdag i eftermiddag. 
Hej så länge!
Kram
 
 
Hoppas ni fått i er ert morgonkaffe!
 
 
 
 
 
 

Dröm, minns men LEV!

Publicerat: 2012-07-16 Kl: 18:58:44 | I kategori: Vackra budskap & Fina påminnelser | 1 kommentarer

 
 

Kraftinsamling

Publicerat: 2012-07-16 Kl: 11:15:36 | I kategori: Livets fina ögonblick | 3 kommentarer

Samlar kraft och laddar batterierna med det jag tycker om. 
Känner mig lite piggare.
Njut av dagen vänner!
Jag hoppar på cykeln nu och sticker ut i friska luften på ett pass..nånstanns.
Vi får se vart jag hamnar :)
Kram!

Återhämtning på mitt vis

Publicerat: 2012-07-15 Kl: 23:05:43 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Åh, va ni är fina. Både bloggläsare och mina vänner. Har fått oroliga samtal och peppande sms hela dagen.. till och med en present levererad till mig.. Kära nån! 
Vill bara säga att det är inte så farlig som det möjligen lät. Jag var bara ärlig och less helt enkelt. 
Tusen tack för omtanken!
 
 
Har haft en sån bra dag. Sovmorgon (yeyyyy!), god frukost, pysslat, bakat bröd, storhandlat och sprungit långpass.
Ett skönt pass på 14 km blev det. Syftet var behagligt och lugn fart, men jag höll ett högre tempo än jag brukar. Så jag körde på helt enkelt. Var härligt pigg efteråt. 
Ikväll har jag legat i soffan och läst en ny bok som Daniel kom med idag "Run" av Dean Karnazes. Kan prova mig på en liten recension sen :) 
(Är helt ny inom området av löparböcker. Aldrig läst nån i hela mitt liv!)
Så klart låg min favoritchoklad i boken som en liten överraskning. Fint!
Hoppas att ni har haft en bra söndag.
Stora kramar till fina ni!!!
 
 
 
 
 

Vart är min energi?!!!!!!!!!

Publicerat: 2012-07-15 Kl: 11:08:19 | I kategori: Min dag | 9 kommentarer

Hej vänner!
Hoppas att ni har en fin helg. Här är det sol, underbart!!
 
Är glad för att denna vecka är över och att jag nu har två lediga dagar framför mig. Har otroligt mycket på jobbet. Mycket övertid och full fart hela arbetsdagarna igenom. Har blivit många 4-5 timmars sömn nätter. 
Ser fram emot att åka hem till familj och barndomsvänner om två veckor. Låta mamma pyssla om mig. Ta långa promenader med våran hund. Andas fjälluft. Flänga runt på festival. 
 
Är bara trött. Känner tyvärr ingen större ork. All energi går till jobbet, där jag är skärpt och fokuserad. Men däremot helt tömd när jag väl är hemma. Hade ett riktigt tufft pass igår kväll, av många anledningar. Och kände mig för första gången ledsen när jag gick hem.
Att vara sjuksköterska innebär mer än man kan föreställa sig.
 
Det är då man känner att man har äkta vänner omkring sig, när man ringer Petra 23.30 för en timmes samtal och peppning. Tack vännen!
 
Inte meningen att vara negativ.. men det går ju upp och ner för alla. Vilket innebär att jag inte befinner mig i någon särskilt unik situation.
Jag är ingen person som måste hålla någon fasad uppe utan är mig själv, såväl på bloggen som i verkliga livet.
Är av naturen positiv, så jag behöver bara lite (läs:MYCKET) sömn och egentid, möjligen ett löppass så är jag back on track. 
Njut av söndagen och gör bara det ni känner för! (om det är möjligt!)
KRAM
 
 
Ska bara ta hand om mig själv idag!
Hoppas ni gör detsamma!

ÖSTERSUND OCH STORSJÖYRAN- JAVISST!

Publicerat: 2012-07-13 Kl: 18:33:12 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Nu är det bokat och klart! HEMVÄNDER 26-30 JULI!
Hem till fina Östersund och till Storsjöyran! Underbart!!
Till familj, kära vänner, festival och ledighet. Tack vare en kollega somordnat och fixat med byte så kommer jag iväg. Tack Johanna!! Är evigt tacksam.
Känns ändå som om jag får lite semester :) Wiiiiii!! 
 
Kan verkligen behövas efter dessa två dagarna. Hej övertiden...! Alla sköterskor satt kvar till 23 igår (skulle slutat 22...) samt övertid idag med. Jobba en fredag på en kava-avdelning är så där... Men det har gått bra i alla fall!
Skulle träna efter jobbet, men prioriterade att sova lite istället. Ibland får man känna efter vad som är bäst för en. Nya val imorgon eller hur?!
 
Nu gör jag helg (nåja, kvällspass imorgon, men får ändå sova ut!!). Blir god mat med Petra ikväll sen möter vi upp vänner tar vi ett glas på stan.
Trevlig fredag!!!!!
Kram
 
Är så glad, så glad, så glad!! 
Kolla bara vilka fantastiska artister. 

Solen kom till löpningen!

Publicerat: 2012-07-12 Kl: 13:30:57 | I kategori: Träning & Motivation | 4 kommentarer

Det här vädret alltså.. Vet inte hur ni har det i övriga Sverige? (sen vet jag ju att några av er bor utomlands!), men här i Kristianstad verkar det tydligen vara SVÅRT att bestämma sig om det ska vara fint eller regnigt. Ett evigt omväxlande. Måste sett sjukt roligt när jag bytte om hundra gånger innan jag skulle ut och springa innan.
Hoppade i och ur kläder, stack ut nosen för att känna på vädret, spanade efter regn.. keps av och keps på.. haha! 
När jag väl stack ut sprack det upp och blev soligt. Och tokvarmt (kul om man kunde vara nöjd någon gång..haha!). 
Blev 7 km i medelfart, och 2 kilo svett mindre ungefär. HÄRLIGT!
Lunch ute och nu är jag redo för en arbetsdag! 
 
Tack för alla fina kommentarer inför Berlin Marathon! 
Det blir mitt andra marathonlopp detta året. Sprang Stockholm marathon i juni också. Så därför ser nog träningen inför detta lite annorlunda ut. Tipsa gärna om ni varit med om samma sak, eller ja alla tips är välkomna såklart :) 
Ha en härlig dag!!
Kram
 
 
Haha, okej- trevligt!
 
 

Pajdeg med kesella

Publicerat: 2012-07-12 Kl: 10:12:03 | I kategori: Mat&Fika | 4 kommentarer

Hejsvejs!
Här är man uppe med tuppen förstår ni. Jobbar samma pass idag, 14-22, så jag har förmiddagen på mig att fördriva. 
Har redan hunnit med och baka en matpaj, blev med kassler och fetaost. Får väl se till lunch om den blev godkänd...
Tänkte tipsa på en smalare variant av pajdeg - utan smör och med kesella!
Går inte att jämföra med en vanlig, men jag tycker att det blir gott i alla fall!
 
1 Pajskal:
 
1 dl kesella (jag använde 1%)
0,75 dl vatten
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
salt
2 msk olivolja
 
 
Blanda allt utom mjölet till en smet. Tillsätt mjölet, lite i taget så att det inte blir klumpar. Det ska bli en hanterbar deg, använd mer mjöl om så behövs. Se bara till att den inte blir för torr!
Smörj en pajform och tryck ut degen med blöta händer (den blir lättare att forma då!). Nagga med en gaffel. (Har du tid, släng in den i frysen ca 15 min.)
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min, i 200 grader. Fyll sedan pajen med det du tycker om!!
 
 

Nästa mål: Berlin Marathon

Publicerat: 2012-07-11 Kl: 13:39:35 | I kategori: Träning & Motivation | 11 kommentarer

Jag är redo. Full fart fram. Fullt fokus. Den 30 september avverkar jag ännu ett träningsmål som jag haft sedan länge: Berlin Marathon.
Det blir en familjeuppgörelse, då vi nu även värvat lillebror in i marathonvärlden. (Känner redan nu att han blir livsfarlig..Han är en sån där ni vet, som redan "är bra" utan att behöva anstränga sig särskilt väl. Han har det i sig, född löpare ungefär. KUL FÖR HAN..). Skämt åsido, ska bli underbart att göra denna resa ihop, då vi alla bor på olika ställen i Sverige. 

Det blir som sagt min lillebror, min kära far och jag som springer. Och det ska bli såååå kul!
Nu känner jag mig återhämtad och redo för att satsa igen. 
Själva loppet har varit en dröm sedan många år. I höst blir det verklighet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vaknar glad

Publicerat: 2012-07-11 Kl: 10:28:08 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Det doftar kaffe i lägenheten. Frukosten är framdukad. Tog mg sovmorgon. Känner mig utvilad. Det gillar vi!
Med en bra start beger jag mig snart ut för en promenad innan det är dags för att inta arbetet för jobb ikväll.
Ha en go dag bland alla er semesterfirare och arbetsmyror!
Kram
 

Planerar för semester

Publicerat: 2012-07-10 Kl: 23:00:57 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

Haft en riktigt skön ledig dag, som spenderats med en av mina bästa vänner, Petra. Vi har myst på stan, med god lunch och sedan mumsigt fika hemma vid. Jag har ju som bekant ingen semester i sommar...  Men vi planerar att åka iväg till vintern istället.
Till ett land långt bort bland många stränder och mycket sol. Vi spanar runt och funderar. Tar tacksamt emot aldernativ. Planerar att åka nu i december eller januari nästa år. Thailand, Malaysia eller Bali lockar mest.
Älskar verkligen att resa! Lätt ett av det bästa med livet.
Soliga dagar, varma nätter, god mat, äventyr, snorkla, upptäcka, fira, slappa, nya rutiner, läsa, dricka iskaffe, vila middag, leka i vattnet, utflykter, träffa nya människor, vara spontan. beskåda soluppgång och solnedgång.
Inga krav. Bara vara. Ta dagen som den kommer.
 
 
 
 
Vill åka nu, nu, nu , nuuuuu!!!

So many beautiful reasons to be happy

Publicerat: 2012-07-10 Kl: 11:54:51 | I kategori: Vackra budskap & Fina påminnelser | 0 kommentarer

 
 
 
 
 
Gäller bara att se det.
Kram till fina ni!
 
 
 
 
 

Vänd på det

Publicerat: 2012-07-10 Kl: 00:02:31 | I kategori: Things to remember | 0 kommentarer

 
 


 
 

Kör på

Publicerat: 2012-07-09 Kl: 20:32:54 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

Äntligen är jag ledig imorgon. Känns som fredag nu i eftermiddag :) 
Har haft det bra på jobbet i helgen och idag. Börjar komma in i det känner jag. Har så bra kollegor som backar upp om det skulle vara något, känns som ett bra stöd.
 
Blev ett skönt löppass efter jag slutat. Kändes så motigt att sticka ut, men har vilat sen loppet i fredags så innerst inne var jag sugen. Men ni vet hur det är, slappnar man av för mycket och sätter sig ner i soffan så kommer tröttheten och attackerar en. Det hade den inget för denna gång, moahahahaaa! Körde ett snabbt kort pass, kändes mycket bra i benen.
Jo, jag såg att jag kom på 29:e plats av 97 på loppet. (Kvinnor 10 km) Det var kul :)
 
I morgon ska jag äntligen få träffa min Petra igen, som varit på äventyr hur längesen som helst känns det som... får se vad för mys vi hittar på.
Nu ska jag bara fixa lite här hemma, koka mig lite kaffe (Om jag kan dricka kaffe så här sent..? JA! Som stor konsument märker jag ingen skillnad..) sen slänger jag mig framför en film.
Njut av kvällen hörrni!
Kram
 
 
Kör på hårt vänner! 

Lite från helgen

Publicerat: 2012-07-08 Kl: 13:16:54 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Ögonblick från gårdagskvällen
 
 
Dagens frukost. Grekisk yoghurt med massa frukter och min müsli.
 
 
Slapp i solen nu innan kvällens jobb börjar
 
 
Dagens lunch
 
 
Naturskön promenad.
 
 
Kom på att jag inte visat er veckans händelse.. blev stucken av en elak insekt tidigare i veckan.
Detta var ett tag efter det lagt sig. Kunde knappt öppna ögat, och det rann hejvilt.. Var varit lite svullen undertill ett par dagar efter. Nu är ordningen återställd :)
 

Slapp innan jobb

Publicerat: 2012-07-08 Kl: 11:16:10 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Det var en trevlig kväll igår. Tog det lugnt, men nått glas rosé blev det samt många skratt med vänner.
Blev lite mys hos Matilda för sedan sitta på lilla torg för livemusik och span.
Sovmorgon idag och nu ut i solen en stund med en stor kopp kaffe innan det bär av till jobbet för jobb ikväll.
Imorgon med, sedan väntar ledig dag på tisdag!
Hoppas att ni alla har en skön söndag med vad ni än pysslar med. Slappar, städar, tränar, umgås, solar, leker...kanske :)
Kramar!
 
 

Oledig lördag

Publicerat: 2012-07-07 Kl: 18:47:44 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

Lördag! Helg! Wohoo! Ledig? Nej, nej. Jobbat både idag och imorgon kväll.
Men det blir väl vad man gör det till? Har bestämt mig för att det är lördagskänsla nu. Jag är ju faktiskt ledig nu.
Däckade när jag kom hem idag, slängde ihop en god pasta med det jag hittade i kylen när jag vaknade (skinka, vitlök, ädelost, rödlök, ruccola, creme fraiche, paprika och massa kryddor) några koppar kaffe (!!) så nu är jag redo för en (liten) utekväll med härliga vänner! Det är festival i stan minsann. Men först lite häng borta hos Matilda. 
Mår förvånansvärt bra i benen. Är mest trött. 
Nehe in i duschen och piffa till en trött sjuksköterska nu.
Hoppas ni får en skön kväll allihop!
Kram!
 
 
Kaffe och choklad gör väl vem som helst glad en lördag?!
 

Slitsamt

Publicerat: 2012-07-06 Kl: 23:06:13 | I kategori: Träning & Motivation | 9 kommentarer

Hej vänner!
Startskottet sprang jag ikväll längs med Kristianstadsgator under 10 km.
Ett ord beskriver jag loppet med: Slitsamt. Så in i... Var nära att gå in i den berömda väggen efter 5 km, kul bara halva sträckan kvar.
Men bara att gilla läget och bita ihop. Ett enormt illamående kom över mig, samt att krafterna började försvinna. Får skylla mig själv när jag låg på 4.20/4.30 fart i flera kilometer. Sänkte tempot avsevärt och hittade lite ork för att fortsätta. Orkade knappt med att spurta på slutet. När jag väl fått vatten och energibar i mål, var jag som ny igen. Vet inte om det var sömnbrist, stressig dag, får hård start eller helt enkelt inte i min rätta form som jag inte gjorde mitt bästa lopp- energimässigt.
 
Kom i mål på 49:56 i alla fall. Och det är jag nöjd med, efter alla omständigheter. 
Blev middag och dusch för att sitta här i sängen nu redo för sömn :)
Upp tidigt och jobba imorgon. Hoppas ni haft en härlig kväll kära vänner!
Tack för era fina kommentarer, blir så glad! Lovar att höra av mig imorgon.
Ögonen går i kors nu..
KRAM
 
Glad, men seg och aningen övertrött efteråt. 
 
 
 

10 km tävling ikväll!

Publicerat: 2012-07-06 Kl: 18:04:55 | I kategori: Träning & Motivation | 5 kommentarer

Yes. Jag har bestämt mig. Jag springer loppet ikväll. Startskottet 10 km.
Har sovit fem timmar, varit vaken sedan 05, full fart på jobbet...Men, all in nu! 
Nu efter jobbet stack jag och en kompis och efteranmälde oss. Grundat väl med en macka från subway, fint de. Några koppar kaffe här hemma och nu är det dags att byta om. Hepp, hepp!
Starten går 19.20 - full fart mot målet!
Skänk en tanke så hörs vi senare ikväll!
Njut av Fredagen!!
Kram
 
 
Okej- ska bli!

Rostad Müsli

Publicerat: 2012-07-05 Kl: 21:50:24 | I kategori: Mat&Fika | 4 kommentarer

3 dl rågflingor
2 dl fiberhavregryn
1,5 dl valfria nötter (jag hade mandel, hasselnötter och valnötter hemma)
1,5 dl torrostade solroskärnor
0,5 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor
(0,5 dl rårörsocker- kan uteslutas. Jag brukar hoppa det!)
1,5 - 2 dl vatten
3 msk rapsolja 
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
Pudra ev. över lite kanel och kardemumma.
 
Hacka nötterna grovt, blanda samman alla torra ingredienser utom frukten i en stor skål.
Stänk i vatten och olja jämt fördelat över blandningen. "Tryck ihop" och strössla ut på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med hög kant. 
Grädda i ugnen i ca 20-30 min på 200 grader- rör om regelbundet, så det blir jämt rostat.
Låt svalna och blanda sist i torkad frukt, som du klippt i lagom stora bitar.
(För de som vill ha mer smak, pudra gärna över kanel och kardemumma, när det svalnat.)
Förvara i en tätförsluten burk. 
Ät med fil eller youghurt, skivad över frukt eller bär. 
 
Som vanligt har jag inget recept, men skrev faktiskt ned vad jag hade i denna gång :)
Försvinnande god om ni frågar mig.
Jag gör den osötad, tycker att den blir söt ändå med frukt i.
Hoppas ni gillar den också!!!
 
 
 

Ledig dag på stan

Publicerat: 2012-07-05 Kl: 18:33:26 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

Ledig idag! Så skönt. Sovmorgon och långfrukost. Gjorde samtidigt en ny plåt med knäckebröd. Som nämnt tidigare förbrukas det varmt hos mig. 
Hann pyssla lite här hemma med. Alla har vi väl något skåp eller lådor där man slänger allt man inte vet vad man ska ha, eller är less på..? Jag har i alla fall. Men inte längre :) 
Sedan en efterlängtad träff med Challe och hennes bebis i magen. Vi hängde på stan med lunch samt strosade i butiker där jag hittade alldeles för mycket fint till mitt nya hem.. tur att jag glömde min plånbok. Hade blivit sparsamt denna månad annars :)
 
I skrivande stund har jag müsli på G i ugnen. Blev sugen på att göra egen. Tycker det mesta blir gott som man gör själv, istället för färdigproducerat. Kan lägga ut receptet sen, för de som känner sig intresserade. Hade hoppas på finväder, så man kunde bättra på brännan lite. Men icke, det är varmt dock. Fast ibland är det skönt om det är lite sämre, så man får lite vettigt gjort. 
Hoppas eran dag varit bra. 
Kram
 
Älskar lunch i stan med fina vänner. Dagens blev en kycklingsallad med tzatziki. Men hade sneglade hela tiden på Challes kladdkaka med daimglass....

Upp och hoppa!

Publicerat: 2012-07-04 Kl: 23:23:50 | I kategori: Träning & Motivation | 4 kommentarer

Som de flesta gånger när man känner att latmasken är tröttheten (till skillnad mot utmattning, sömnbrist, stress osv..), går det oftast bra när man väl tagit sig till träningen. Och så även för mig idag.
När jag väl började kom jag igång snabbt och fick ett bra flyt ganska kvickt. Blev ett snabbdistans-pass, snittade 5 min/h- plus lite höjningar. Höll på sammanlagt en mil.
Var rätt så tagen av värmen, men kämpade på. Lång härlig stech efteråt. Det är något som jag försöker prioritera, sitta och töja ett tag :) Samt låter eftersvetten göra sitt..!
Blev omelette på skinka, tomat, ädelost och rödlök när jag kom hem. Samt en herrans massa jordgubbar och melon!
Härligt att ni också kör på, duktiga vi är!
Sov gott där ute!
Kram
 
För att få sina resultat får man jobba lite. Det ska kännas att man tränat!

Dags!

Publicerat: 2012-07-04 Kl: 17:43:20 | I kategori: Träning & Motivation | 8 kommentarer

Här sitter jag och försöker komma loss och sticka iväg på ett löppass.
Just nu sitter jag väldigt bekvämt i soffan.... Livsfarligt ibland att sätta sig ner efter jobbet. Då kommer tröttheten över en. MEN dags att vända det. 
Trycker en banan och drar, hej svejs!!!
 
Tränar ni nått ikväll? Är ni sega eller peppade?
Kram!
 

God kväll!

Publicerat: 2012-07-03 Kl: 23:03:09 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Andra dagen. Det gick också jättebra.
Känns som om man håller andan tills hela ens arbetsdag är över.. :)
Kom precis hem, fikat, hoppat in i duschen och redo för sängen.
Skönt med sovmorgon i morse, sedan lite fix i lägenheten innan det var dags att dra sig mot jobbet. 
 
Blev ett intervallpass på löpbandet igår kväll. Alltså - HEJ SVETTEN. Det rann och det existerade i princip ingen torr fläck på mina kläder. Det gillar vi! Faktum var att det inte var lika tungt som jag förväntat mig, då jag har varit väldigt sparsam med löpningen de senaste veckorna. Hade bra tryck i benen, kom inte upp i samma hastighet som innan. Men inte långt därifrån. Det var godkänt!
 
Jag funderar och funderar på fredag. Då är det ett stadslopp här i Kristianstad på 10 km, som jag sprungit de 3 senaste åren. Vet inte riktigt hur jag ska göra, känner mig inte så sugen eller motiverad. Men har under dagen fått en massa glädjande sms med vänner som ska springa... Slutar 16 och starten brukar vara 18.30 så jag hinner ju minst sagt. Ska sova på saken. Ska springa imorgon igen, får se min status då.
 
Dags att kliva upp tidigt igen imorgon. Kl 05.15 ringer alarmet. Har köpt lite ny frukost, så det blir nog inte lika svårt... måste ju muta sig själv med något :)
Sov gott!
Kram
 

Tacksam

Publicerat: 2012-07-03 Kl: 11:01:13 | I kategori: Things to remember | 2 kommentarer

 


Önskar alla vänner en bra dag!
Lyft ögonen, se dig omkring och njut av livet. 
 

Status: Glad och lycklig

Publicerat: 2012-07-02 Kl: 17:05:53 | I kategori: Min dag | 7 kommentarer

 
Premiären är över. Mitt allra första pass som sjusköterska är gjord. Det gick mycket bättre än vad jag trodde.
(En hemlis: Var faktiskt riktigt skön att gå själv. Kunde planera allt i min egen takt och jobba tillsammans min undersköterska, som vi ville. Hade turen att jobba med en van och duktig sådan med!). Trodde att jag skulle flänga runt och vara tankspridd, stressad, glömsk och inte riktigt ha koll.
Men var lugn och hade allt under kontroll. Gick till och med hem i tid. FINT!
Nu kommer man ju att hitta ett arbetssätt som kommer passa mig. Innan har man hela tiden följt ens handledare eller de man gått bredvid under tidens gång. 
Kände mig glad som ett litet barn inombords idag.
 
 
Känner mig himla osvensk nu, men jag är stolt över mig själv och blir stark när jag märker vad jag kan.
Vi behöver alla tänka på de positiva sakerna som vi gör eller de goda kvaliteter som vi bär på. Eller hur? Jantelagen drar oss tillbaka ibland.
Äntligen träning ikväll. Ska springa. Har längtat hela dagen. Sen kommer min Petra hit för fika och inspekterar lägenheten. 
Hade med andra ord en bra dag. En bra start. Hur har eran dag varit?
Kram!
 

Nästan färdig!

Publicerat: 2012-07-01 Kl: 21:22:52 | I kategori: Min dag | 4 kommentarer

Å hej, å hå... plocka ur, plocka i, flytta hit och flytta dit...
Men nu minsann, nu är jag i stort sett klar. SÅ SKÖNT!
Har en minipaus nu (rör jag en låda till så kräks jag ungefär..) och tänkte att jag skulle säga hej till er. Detta var ju min lediga helg, och det är klart man kunde gjort roligare saker på sin ledighet...men jag tycker ändå det är värt det. Nu bor jag helt och hållet här tillsammans med alla mina saker :)
 
Medan jag packade upp nu ikväll, så slängde jag ihop en plåt med knäckebröd (samma recept som jag la ut tidigare) Sitter och mumsar på det nu med ägg på. Samlar kraft inför de 2 sista lådorna...
 
Imorgon vänner. Då står det "Tjänst" på mitt schema. Inte "Intro" som tidigare..
Tre veckors bredvid-gång är över och nu är det jag som ansvarar och arbetar helt efter egen förmåga.
Är faktiskt nervös, samtidigt som det ska bli lite utmaning att själv lägga upp dagen. Ber för att inte mina patienter får hjärtstopp eller blir akut dåliga. Men som jag nämnt tidigare har så fina kollegor som gladeligen (?!) hjälper oss nya sköterskor. Jag får berätta imorgon hur det gick. Tack igen för era peppande ord. Jag blir verkligen så glad!
 
Hade ju sommarfest med jobbet i fredags. Jättemysigt var det. Trots regn, hade vi faktiskt uppehåll i ett par timmar, lagom för att utföra de aktiviteter som planerats. Brännboll på stranden, där vi slog bollarna ut mot havet :)  Strategiskt placerades killarna i vattnet för att dom "kastar längre"..haha! Det blev blött, men roligt.  
Sedan lite tipsrunda (med alldeles för seriösa frågor.. och inte heller fick man ha med sig sin telefon, kunde man ju googlat, haha!). Det grillades korv (inte igår!) , drack vin och knaprades på snacks. Gillar verkligen min arbetsplats! Tog det lugnt, och tur var väl det så jag orkat med att flytta hela helgen!
 
Blev ingen träning ikväll. Prioriterade att få undan och fint i lägenheten. Och nu vill jag bara varva ner och ladda inför morgondagen. Men först, dom där JÄKLA lådorna. Ett, två, treeeeeeee....!
Kram!
 
"Se till att inte få med ölen på kortet"...Hmm.. Tack kära Kristian för hjälpen :)
Brännboll i Åhus
Redig grillkorv, är ju så gott!
Frukostmys med Petra vännen
BEHÖVLIG kaffepaus i flytten!
Och... BEHÖVLIG matpaus för den delen med :)
 
 
 

Morgon i nytt hem

Publicerat: 2012-07-01 Kl: 09:20:15 | I kategori: Min dag | 6 kommentarer

God morgon!!
Visst är första natten och morgon i sin nya lägenhet något speciellt? Älskar det.
 
Ska snart iväg och hämta mina kläder (får andningsbesvär när jag tänker på hur jag ska få plats med allt... från 4 garderober till 2. Blir sannerligen intressant!).
Är så skönt att rensa och förvara tycker jag. Ren terapi för min del. 
 
Galet sugen på att träna, har nog inte tränat så här lite på länge. Blev 2 löppass i början av veckan. Har liksom inte funnits tid. Eller jag pressar inte in hur mycket som helst i alla fall. Hoppas jag får till något i kväll.
Hörs senare, ha en skön söndag mina vänner!
Kram
Blev go-frukost imorse- skivade jordgubbar, banan, cashew nötter och hallonkesella. Kaffe till naturligtvis.