Gokväll!

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 21:08:48 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Hej finisar!
Hoppas ni har haft en fin dag?
Det är så härligt när man känner att våren är på väg. Det händer liksom något med alla på nått vis. Alla blir plötsligt gladare, öppnare, spontanare och mer ambitiösa. Tycker det tränas, planeras, städas och firas hej villt runt omkring mig! Hejja alla!!
När solen uppenbarar sig kan man liksom prata med vem som helst om vädret, hände mig senast idag när jag var och handlade. En (okänd) dam pratade med mig om hur milt och skönt det var ute. Börjar skåningarna bli mer som jämtlänningarna tro? - Att prata med någon man inte känner :)
Det gjorde jag när jag flyttade ner, pratade med vem som helst. Ni vet i kassan på Maxi, vid bussen, på gymmet  osv. Men fick en tystnad och mycket märkliga blickar till gensvar... Sån där "Vad är du för märklig människa som pratar med mig- blick". NEHE. Bäst att vara tyst och hålla sig till dom man känner då :)
Hade ju en forskningsdag idag, lite skönt att göra lite annat. Skulle handleda "min student" som går andra terminen i samma projekt. Det gick bra, och vi fick ihop mycket material till studien. Arbetade dessutom endast halva dagen!
Sprang ner till kirurgen efter jag slutat, för att kramas lite med Petra. Har en go känsla på den avdelningen, känns som om jag verkligen kommer trivas där i sommar!!
När jag kom hem passade jag på att "vila lite". Sov som en klubbad säl i en timme...rörde mig inte alls. Vaknade i exakt samma ställning, med både nackspärr och dreggel på kudden, haha!
Blev sen träning på Challes hårda pass, love it!!!!
Annars har jag pluggat, tvättat och bara tagit det lugnt resten av kvällen. Imorgon ska jag vara på strokemottagningen, kan kanske vara intressant och se vart patienten vänder sig för återbesök efter utskrivning hos oss.
Kikar mellan varven på "Sveriges mästerkock", och blir lite sugen på...vet inte vad.. Får nu göra i ordning något..
Ha en fin kväll!
kram
Denna här fina killen får jag träffa om en vecka!!

....och dessa två fina flickor!
...och även denna godingen!!

Kvällssol

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 16:14:18 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Fin promenad under fin himmel.

Stanna upp, stå still och tänk efter

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 05:36:00 | I kategori: Things to remember | 6 kommentarer

Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest:
"Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet.
Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.
Hon lever s om om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt."

Bästa lunchen!

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 17:54:25 | I kategori: Mat&Fika | 0 kommentarer

Älskar när man hittar nya guldkorn!! Speciellt i sin stad. Idag upptäckte jag lunchbuffén på museét (kan vara en av dom sista jag vet... men NU har jag varit där!) - ooohhhh my!!! Riktigt gott. Tack Lena för att du tog mig dit! Ekologiskt, närproducerat och väldigt mycket att välja mellan. Men baksidan var ju att man blev förskräckligt mätt.. fick tvinga i mig lite middag nu för jag har tränat.. är fortfarande mätt :)

Så alla Kristianstadsbor - masar er dit för bästa lunchen!!

Nu blir det till att plugga lite, har ett forskningsprojekt på praktiken imorgon som jag ska hålla i... Måste planera inför det minst sagt!

Trevlig kväll på er alla!

kram!!

 

Min fina, fina Leeeiiiinnnnaaa!

Prague Panorama Hotel

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 10:07:06 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer


Här är vårt fina hotell!
Som sagt inte lätt att välja...  Med detta blev det till sist. Visst ser det trevligt ut?!
Tror detta passar oss riktigt bra!
Nu är det bara 1 månad kvar!!!!!!!
www.panoramahotelprague.com




Bokat och klart

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 23:02:22 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Haft en bra dag på praktiken idag. Sakta med säkert går det framåt.. Känns ibland som det är fantastiskt mycket att hålla koll på och kunna. Och tiden bara rusar förbi. Snart har jag gjort 3 veckor där.. alltså "bara" 6 veckor kvar. Men med tanke på vad jag lärt mig under dessa veckor så bör jag ju vara lite mer i fas :) Min handledare, Emelie, är i alla fall kanon!
Efter jag slutat blev det mys hos Petra med mycket god middag (SOM ALLTID NÄR PETRA FIXAR) och finkaffe.
Till detta så bokade vi äntligen vår Prag-resa!!
28/3-2/4 befinner vi oss i Prag för att ha en skön semester och springa Prag halvmarathon. Ser sååå mycket fram emot det! Vi lyckades tillslut bestämma oss för ett hotell som jag tror blir riktigt bra. Lägger ut bilder imorgon.
Nu är det ju Vasaloppstider, bra kämpat alla som åkte öppet spår idag!!!
Får ju villigt erkänna att man blir lite sugen någonstans på att vara med. Har en kluven känsla, faktiskt i flera år. Tycker att 9 mil är liiiiite för långt, och speciellt när man bor i skåne och inte har tillgång till att träna så mycket skidor.
Men kanske tjejvasan skulle vara något? Då får man ju känna på atmosfären och så :)
Imorgon är jag ledig!! Så himla fint, ser mest fram emot att träffa mina fina vän Lena för lunch!
Sov gott ni alla fina!
Kram
Fyllda pitabröd med tacokryddad kyckling, ruccola, avocado, tomat, paprika, champinjoner, rödlök, salsa, majs och soltorkade tomater.

Sol i sinne

Publicerat: 2012-02-26 Kl: 10:08:36 | I kategori: Min dag | 3 kommentarer

Hej vänner!
Hoppas ni haft/har en bra helg?
Nämnde ju tidigare min enorma hemlängtan, så igår gjorde jag något åt det och bokade biljetter hem!!!!
8-12 mars går tåget hem till mitt älskade Östersund! YEY!!!
Ser fram emot att bara vara ute, åka massor av längd, kramas med familj och vänner, gå promenader med Rocky, busa med dom små, hänga i solstolar i badhusparken, långfika med Lina, äventyr i Åre... Som jag längtar!!
Idag är det ju även en solig och fin dag, verkar inte som det blåser så mycket idag som det gjort dom senaste dagarna här.
Igår kväll skulle jag hem till min Petra för sedvantligt helgmys, men kände mig totalt ur form. Frusen, dödstrött, magont.. La mig tidigt och sov 10 timmar inatt. Känner som en ny människa idag, så det var nog sömnbrist som jag led av...
Har precis ätit frukost och väntar nu på att Daniel ska komma hit, för vi ska springa lite innan jag börjar jobba.
Ha en härlig söndag alla fina!
Kram
Fina Östersund.
Hoppas på finväder och bra klimat i spåren när jag kommer hem!

Glad Fredag

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 12:38:52 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Hej vänner!
Yes, fredagen är här. Men vilken härlig sådan? Sol, lön, våren är på väg och ja...livet är härligt helt enkelt!
Mellanlandar hemma för lunch, hade skola på förmiddagen (etikhandledning- eller vi satt mest och drack kaffe och åt kakor..haha!) och nu ska jag snart iväg på praktiken för jobb ikväll. Får nog bli en promenad in för det är så fint väder!
Såg att det lilla flickebarnet skulle heta Estelle, Silvia, Ewa, Mary. Fint! Skulle uppskatta om fler kunde bry sig mindre av valet av namn eller dess betydelse. Är ju fantastiskt att hon har kommit över huvudtaget.  :)
Önskar er en fin fredag och kväll.
Massa kramar!

Hej våren!

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 00:13:55 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Bra dag att vara ledig på minst sagt. Fantastiskt väder! Soligt och varmt.
Har bara tagit det lugnt. Startade dagen på bästa sätt: Nyhetsmorgon, långfrukost och massor av kaffe. Älskar´t!
Blev en lugn löptur och sedan hem för dusch, mat och ombyte. Vidare till staden för middag med Challe och Ida.
Vi åt på La Cucina,  jag en mycket god fisk-tapas och flickorna kyckling. Hade en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Smed även lite framtidsplaner, nu gäller det bara att övertala Challe ordentligt..men det kan nog gå!! hihi!
Blev bio efter det, "En gång i Phuket". Mysig, rolig och lättsam film. Hanna anslöt även hon efter jobbet, så det var vi och massa andra ungdomar i salongen :)
Visst är det fint här nu föresten? Tackar Tove för hjälpen!!
Ska hoppa i säng nu, heldag imorgon kan man säga. Först etikhandledning på förmiddagen, och sedan praktik 14-22. Lördag: 06.30-15.00 och Söndag: 14-22.. jodå det var den helgen det. Men det blir bra!
God natt!
Kram
Godis & Bio = Oslagbar kombination!

Stockholm Marathon- 100 dagar kvar

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 14:54:46 | I kategori: Träning & Motivation | 0 kommentarer

Idag är det exakt 100 dagar kvar till Stockholm Marathon. Så det börjar "närma sig".. eller lite grann i alla fall! Längtar som bara den. Även fast jag kanske för ett år sprang mycket längre sträckor vid denna tiden.
Men nu har jag lite erfarenhet i benen, och ett roligt lopp att se fram emot.
Kan inte riktigt beskriva känslan som jag hade efteråt. Den var något som jag aldrig känt förut. Total glädje och stolthet över mig själv, samtidigt som man var lite less, trött, och "tom". Nästan på lite dåligt humör på samma gång... konstigt.
Men dagen efter var underbar, när man hade kunnat reflektera över loppet och gårdagen. Tillsammans med en vidrig stelhet och träningsvärk :)
image description

Prinsessa

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 12:04:14 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Välkomnar Sveriges nya Prinsessa till världen!
Vilket underbart tal av pris Daniel imorse. Otroligt härlig och ödmjuk människa. Hans glädje och känslor smittar av sig, för man bli genuint glad för deras skull!
"Störst av allt är kärleken"

Hemlängtan

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 22:24:57 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Totalt slut blir man om man går på Challes pass... Oh my! Men det är så jäklarns skönt. Bra där :) Längtade hem, eftersom jag var helt utsvulten, väntade min goda lax på mig.
Pratade med pappa en lång stund innan. VILKEN HEMLÄNGTAN JAG HAR.
Kan bli alldeles till mig när jag tänker och hör hur det är i Östersund nu. "Snövallarna längs vägen är högre än mig..." JAJA tack det räcker! :)
Älskar vårvintern och klimatet där. Älskar staden och livet i norr. Det har kommit mer och mer senaste tiden. Kanske blir att jag flyttar hem snart? Då vet jag att en person blir extra glad, mamma! (Hon erkände när jag pratade med henne sist, att hon tittar på lägenheter i smyg till mig, haha!)
Jag har ju bott ifrån Östersund i 9 år nu.. så mitt norrländska hjärta börjar att klappa!
Men samtidigt så tycker jag så mycket om Kristianstad och mitt liv här. Mina fantastiska vänner, (som jag i och för sig vet att jag alltid kommer att ha), sommaren, dansen.. ja mycket!!
Nu har jag en underbar sommar i alla fall att se fram emot. Ett steg i taget.
Så här underbart hade jag det på nyårsafton. I underbart väder åkte jag och mamma längd i solen.
Att åka längd i skogen, alldeles tyst och stilla, ingen tidtagning utan man åker tills man känner att man är trött, frisk luft och bra glid. Så fantastisk känsla i kroppen. Är nog bland det allra bästa jag vet.

Svåra beslut

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 15:52:15 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Jodå, nu är det tunga och svåra beslut som pågår.
Det är ju nämligen dags för att köpa nya löparskor! Inget man bara gör sådär minsann. Det ska provas, kännas och funderas.
Har de senaste 3 åren kört på en modell Nike som jag älskar. Dom är fantastiska och har tagit mig genom ett antal lopp samt många träningstimmar. Säkert kort är ju att köra på årets modell även i år. Men jag är även sugen på att prova någon ny modell. Har ju hunnit med dom flesta under åren, Nike, Asics, Puma, Reebok, Adidas... men varken New Balance eller Saucony. Det är ju också två riktigt bra märken. Jag har provat ut några modeller som kändes riktigt bra, så nu återstår det "bara" att bestämma sig. Bekväma problem man har :)
För övrigt har det varit två tunga dagar på praktiken. Mycket av varje. Dels tragiska händelser och öden samt allmänt rörigt.. Men min handledare Emelie, verkar jättebra! Känner mig väldigt nöjd med henne efter dessa dagarna. Tror hon kommer att ge mig mycket. Känns kanon!
Har haft lite ont i höger fot/stor tå de senaste dagarna, så jag tar det lite lugnt med löpningen. Ikväll väntar istället Indoor walking med Challe.
Har haft HLR på förmiddagen och skolarbete på eftermiddagen. Skulle va skönt om man kunde ansdas ut lite.. men det kommer imorgon, för då är jag LEEEEEEEDIG! Tokledig skulle jag vilja säga, har inte planerat något så det ska bli så skönt!
Nu får jag packa och byta om innan det är dags att bege sig!
Kram!

Långfrukost och promenadplaner

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 10:21:49 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Måndag och ny vecka!
Vaknar med väldans fint väder. Tänkte nu efter jag ätit frukost ta en skön promenad ute. Det är ju ett evigt diskuterande om man ska äta före eller efter frukost. Hur andra gör bryr jag mig inte om.
För mig, att den där lilla risken att bränna mer fett innan frukost, fruktansvärt obetydlig. Jag tar en promenad för att jag vill, få frisk luft, dagsljus, rensa tankar och njuta av tillvaron. Ingen powerwalk på nattens fasta med tom mage där jag i princip hungrar ihjäl och bara tänker på vilken frukost jag ska äta när jag kommer hem. Det skulle förstöra hela min upplevelse i alla fall. Men som sagt alla gör som man vill!
Sen är det dags att bege sig till praktiken för arbete mellan 14-22. Ska träffa min riktiga handledare idag för första gången, hoppas det går bra!
Önskar er en härlig måndag och en bra start på denna vecka!!
kram
Tack ännu en gång för en fin helg!

Lördagen vi väntade på

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 22:42:42 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Som vi alla hade väntat på denna lördag. När vi äntligen skulle få fira vår lilla Petra, ordentligt i alla fall :) Det var jag, Johanna, Pernilla och hennes syster Maria som var med. Jättetrevligt. Underbara, mysiga och jordnära flickor hela högen!

Petra hade ordnat så otroligt god middag till oss. 3 rätters minsann. Jajemen, väldigt gott.

Förrätt: Lax (och skagen?) röra, rökt lax med vitt vin.

Varmrätt: Oxfilé, potatisgratäng, haricoverts, sallad och rött vin.

Efterrätt: Vaniljpanacotta med vitchoklad, äpple och kanel. Kaffe och avec till. MUMS!

Sen massa annat gottigt efter det. Bra kväll med mycket skratt, prat, tårar och minnen.

Förra året i augusti sprang jag och Petra Malmö halvmarathon. Det var hennes första halvmara, som jag tjatade att hon skulle följa med på. Då hon precis hade börjat att löpträna i början av året. Jag är så glad att hon gjorde det, för nu har vi bestämt att det är ett heligt lopp som vi alltid ska springa oavsett vart i landet man befinner sig. Det ska vara våran helg. Därav min present: En natt på Hilton i Malmö, efter loppet.

Där vi kan göra det vi är bäst på, unna oss saker och ha lite livskvalitet. Segermiddag osv ;)

Hon blev jätteglad i alla fall.

Det blev en liten utgång efter middagen. I alla fall för tre av oss. Tappra själar..hihi! Trots att inte det var huvudmålet med kvällen (och ganska lite folk ute..) hade vi såklart trevligt där också.

Jag och värdinnan traskade hem och rostade mackor samt pratade till klockan blev tidig morgon, ca 04.30 släkte vi lampas (Läs: våra Iphones, haha!)

Blev långfrukost, diskning och mys imorse. Och jag har väl följt de temat resten av dagen sedan jag kom hem. Fixat hemma och pratat i telefonen hela dagen. Tillsammans med kaffe, vinterstudion och fika. Gjorde en liten ansträngning och gick och handlade lite.

Dags för en ny vecka imorgon, börjar inte förrän 14.00 = sovmorgon. Nice!

Kram!!!!

Tjusiga Johanna och Värdinnan


Mysiga Maria och Pernilla!



image description

Såklart blev det ju lite lekar. Sjuksköterskorna vs Poliserna. Och vilka vann? VIIIIIII. Syrrorna rules :)


Kramar, värme och musikal

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 22:38:04 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

"Sound of music"- ny succsé på Kristianstad teater.
Det är mina ord och förväntningar av recensioner ifrån fredagens smygpremiär.
En varm musikal med många individuella förmågor. Anna Renud som spelar huvudrollen, Maria, gör det fantastiskt bra och passar henne. Anna Hammarqvist är helt lysande och fick med sin röst mig till tårar ett flertal gånger. Fina Sara Sjövall är också riktigt bra som Liesl, samt Johan Hwatz "Rolf" (som jag hade velat se mycket mer, för hans röst och närvaro är magisk.) var så klart väldig proffsig. En stor och proffsig ensemble som lyfter musikalen. Känner ju många av dom, för vi har ju jobbat ihop i andra produktioner.
Ni var grymma!!!
Familjen von trapp är ju såklart lysande!
Så Emil, min vän. Gratulerar till ännu en succé. Du är fantastisk!
Och David Rix för bra regi såklart!


I väntan på musikalen hinns det med både kramar, mys och skratt.
Kärt återseende från min fina Åsa Bratt, så längesen vi sågs nu. Vi hann med lite catch up :)

Underbara gratulationer

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 09:24:11 | I kategori: Meningen med mitt liv | 3 kommentarer

De senaste dagarna har 3 av mina bästa vänner fyllt år.
Jag kan inte med ord beskriva vad ni betyder för mig flickor, men ska göra ett försök.
Ni har och kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
Älskar er!!
12/2. Sofia, min ängel och en av mina äldsta vänner. Även fast vi länge bott ifrån varandra är min kärlek till dig oförändrad. Du är en av dom som känner mig allra bäst.
Så otroligt många och obegränsade fina minnen.
Händer att jag spontant börjar asgarva för mig själv när jag tänker på alla galna saker vi gjort genom åren.
Saknar dig ofta så det gör ont!!!
Tycker fantastiskt mycket om dig.
Finaste, roligaste, lojalaste, härligaste, tokigaste, BÄSTA!


14/2 Fyllde min lilla Petra år! Så otroligt glad och tacksam att jag träffade dig för några år sedan.
Vänskapen blev ganska snabbt väldigt stark och nu skulle jag aldrig kunna tänka mig utan dig i mitt liv.
Lika glad och spontan som jag.
Vi har många planer och projekt framöver.
Vacker, ärlig och alldeles underbar.

15/2 Min fina Emelies dag. Som var en av de första jag lärde känna när jag flyttade ner hit till Kristianstad. Det blev evig och underbar vänskap från första stund. En mycket viktig person i mitt liv.
Känner mig så väl och känns som en syster.
Vi har samma syn på livet och jag värdesätter varje stund med dig.
Otroligt fin människa, stort hjärta och vacker själ.

Piggelin!

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 07:54:50 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Var det inte jag som hade sovmorgon? JOOOOOOO!

Vad gör jag då vaken 06.57? Kan man undra.

Försökte förgäves att somna om, utan framgång. Så jag gick upp och gjorde gofrukost med yoghurt, macka och kaffe tillsammans med mitt älskade nyhetsmorgon.

Även fast man vaknat tidigt, så är det halva grejen att man kan tussa runt i lugnt och ro att pyssla ihop frukost. En lugn och fin start på dagen.

Ikväll är det dags för musikal!!

Så spännande att se vad min vän Emil Sigfridsson har åstadkommit i denna produktion. Hans 5:e uppsättning på Kristianstad teater, jag är så imponerad av hans ambition och begåvning. Jag har haft äran att vara med i 2 av hans produktioner som dansare i "Tarzan" och koreograf i "Rent". Helt fantastisk människa!

Det betyder att det bli många kramar bland mina musikalkollegor och vänner. Får även träffa min Åsa (Regissör för "Aida", "Tarzan" och "Rent") en person som jag tycker väldigt mycket om. Som jag träffar pinsamt lite...tyvärr!

Har ju många vänner i ensemblen, skulle vilja ge presenter till alla i mängder. Men där rök den lönen ungefär. Så det får bli något till alla. Förmodligen det som uppskattas och förbrukas mest under föreställningar- godis. :)

Upp och hoppa nu! Har mycket jag ska hinna med innan jag ska iväg.

Ha en fin fredag!!!

Yoghurt, musli, kanel, apelsin, gojibär, pumpakärnor, hackade nötter och russin.

 

Äntligen!

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 22:49:00 | I kategori: Meningen med mitt liv | 0 kommentarer

Äntligen så är denna vecka över! Har inte varit ledig sen förra måndagen, och nu väntar 3 lediga dagar som är laddade med massa trevligheter!

Äntligen har mamma och pappa landat i Sverige välbehållna efter 2 veckor i sooooligt Thailand!

Äntligen ska jag få se "Sound of Music" - smygpremiär imorgon!! Har längtat så!!

Äntligen blev en fika/middag av med Alexi. Har inte träffats sedan höstas..illa, illa. Men nu blev det av, vilket var mycket trevligt!! Intag av god kycklingsallad på "Nostalgia".

Äntligen är det snart lördag och vi får äntligen fira och festa med våran Petra! (och kanske, kanske ska jag våga föreslå om vi kan ha på melodifestivalen i bakgrunden...hihi)

Äntligen är det snart vinterstudion!

align: center;">Äntligen 3 dagar med sovmorgon och långfrukost.

Äntligen har jag kommit på en rolig och trevlig grej jag ska göra lite senare i år!

Äntligen börjar jag komma in i praktiken och börjar landa i det hela. Fortfarande världstrött när dagen är slut och fullproppad med information. Men det känns som jag reder upp det :)

Äntligen har jag ett nytt projekt på gång :)

Äntligen känns det som om våren är på väg!

Äntligen är det snart morgon och dags för kaffe!!!

 

Kärt återseende med min fina vän Alexi!

 

Hjärtedag med hjärtat

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 22:29:55 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Efter en full dag på skolan minst sagt, kom jag hem helt slut. Seminariet gick jättebra, fick mycket bra feedback. Roligt!

Skulle "bara vila i 30 min" när jag kom hem. Som blev i TVÅ TIMMAR. Hade tydligen inte aktiverat alarmet. JAHA?!

Men övertygade mig själv att jag säkert behövde det. Man ska ju vara snäll med sig själv.

Med tanke på att vi slutade ganska tidigt, så hann jag slänga ihop en middag bestående av en bedårande lasagne för att sedan gå hem till Emelie när hon slutat. Vi skulle ju ha en helkväll för att fira alla hjärtans dag!

Precis så underbart som alltid att vara med henne.

Bästa sättet att fira alla hjärtans dag på? Med en av mina bästa vänner, Emelie såklart! Mysigt och typsikt oss att fika på te & kaka (I detta fallet hemmagjorda kanelbullar av Emelies husliga pojkvän Oscar..tackar tackar)..lite choklad slank också ner såklart :)

Tillsammans med detta: massa prat, peppning, planer, minnen, skratt och deeptalk. Du och jag gumman.

 

 

Kärlek

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 07:41:02 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

God morgon!
Själv har jag varit uppe i snart två timmar.. vaknade tidigt och har suttit och pluggat sen dess. Idag är det seminarium i skolan där vi har granskat ett patientfall kan man säga. Gjort en vårdplan och åtgärder för en patient efter (och under) vårdtiden. Området ska beröra den onkologiska, i livets slutskede. Jag har tagit ett verkligt fall med en patientent med långt gången prostatacancer och undernäring. Känns bra när man kan ta något från det verkliga livet, i verksamheten, att arbeta med. På så sätt lär man sig att förstå och jobba för en säker vård i framtiden. Är ju så viktigt att det går rätt till och blir så bra för patienten som möjligt!
Ser ut att bli en lika fin dag idag. Helt fantastisk dag igår ju!
Snacka om att bli pigg och fylld av energi av det fina vädret!! Hade massa ork igår efter föreläsningen. Städade, handlade och fixade massa små tråkiga saker. Som att fixa i garderoben och rensa tråkiga högar :) Nu är det finfint här hemma!
Gjorde en svingod kycklinggryta till middag, med massa örter och vitlök.
IDAG FYLLER MIN BÄSTA PETRA ÅR!!!!!
Hoppas du får en helt fantastisk dag min fina vän!!! Dig ska vi fira och mysa med ordentligt på lördag. Längtar!
Nehe, dags att inta dagens andra frukost :) Har ju varit vaken sen 05.30... Blir väl en smaskig gröt med massa frukt och nötter.
Ha en fantastisk dag och jag önskar att jag kunde vara med alla mina underbara människor i mitt liv idag. Tänk om ALLA kunde vara på samma ställe. Men jag tänker på er!!
Glad alla hjärtans dag mina älskade familj och vänner.
Är dagligen tacksam över att jag har er i mitt liv.
(Bilden togs av min kära syster när vi var på Rhodos)

Vakna!

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 10:06:17 | I kategori: Meningen med mitt liv | 0 kommentarer

 

God morgon!
Fantastisk dag idag.
Snö och sol, som det ska vara.
Ha en underbar dag!

 

 

Kvalitet med mig själv!

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 17:55:33 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Så var denna helgen över.
Hoppas att ni har haft en bra sådan! Min har gått snabbt fast ändå inte..
Har haft praktik både lördag kväll och söndag dag. Det har varit ganska mycket på avdelningen så jag känner mig en aning trött nu.
Har hamnat på en avdelning som gärna piffar till helgen och vardagen med diverse bakverk, godis och choklad. Och givetvis har jag bidraget med en insats, hela helgen!
Men det bliiiiir faktiskt lite guldkant, i love it! ;)
Det bästa med att träna är att det ger utrymme för lite godsaker!
Som sagt har jag parkerat här hemma nu. Har kvalitet med mig själv, lite film och detta: Mums!!!
(Hoppas ni är lite extra snälla med er själva ikväll med!)

 

Mysfrukost och utbildning

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 15:31:32 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Fina fredag!
Bästa dagen på veckan väl? Det tycker jag. Även fast, som inträffar denna helgen, att man ska jobba både lördag och söndag så är det ändå speciellt med fredagar!
Imorse fick jag sova ut lite mer än vanligt, blev till halv nio :) gött!!!
Sen blev det frukost hemma hos Emelie och lilla fina ZOE! Som blivit så stooor sen jag såg henne sist.
Andra dagen jag får äran att träffa mina vänners mirakel. Jag är så glada för eran skull och väldigt imponerad ska ni veta. Verkligen!
Det bjöds på nya frallor, färskpressad juice, massa goda pålägg och yoghurt. Långt och mysigt. Underbara Emelie. Mamma Emelie, som i juni ska få en plutt till!
Blev att bege sig till sjukhuset sen för utbildning av journalsystemet. Så otroligt mycket man ska ha koll på och dokumentera. Men föreläsningen var väldigt givande och det känns nog som att jag kommer fixa det, nån gång i alla fall :)
Lite fix på stan och nu väntar jag på att Regina ska höra av sig, så ska vi fika lite.
Hoppas ni njuter av dagen!!

Emelies fina detaljer som hon har lite varstanns :) Så fint och hemtrevligt!

Lång och mysig frukost med massa uppdateringar om varandras liv :) Tillsammans med en supersöt, men lite förkyld Zoe.

Hon blir en riktig docka hon.

 

Torsdagsmys

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 22:10:42 | I kategori: Min dag | 2 kommentarer

Hej hej!!

Hoppas att ni mår bra ikväll. Jag har haft det fint. Andra dagen på praktiken och idag kändes det väl som att mer och mer börjar att sätta sig. Igår var det mest som korvstoppning med mycket nya rutiner och information. Går än så länge med min huvudhandledare, först nästa vecka kommer jag att gå med min handledare Emelie, som jag blivit tilldelad.

Det känns som en bra avdelning, och redan idag har jag fått mer ansvar bland annat att dela och ge läkemedel till våra patienter och satt en pvk (en nål, venös infart). Hade även målsamtal tillsammans med våran kliniska adjunkt och Maria (huvudhandledaren). Det kändes bra och vi satte upp individuella mål och vad jag förväntar mig av praktiken. Nu är det bara upp till mig att se till att dom genomförs :) Är så laddad!

Blev snabbt hem för att vila lite, sen stack jag till Emelie för att träffa henne och Lisa. Men huvudpersonen, fram för allt- Lilla Elias!! Lisas super fina son. Åh så kul det var och han verkar så lugn och snäll (jaja, nu i alla fall, haha!!). Väldigt vacker liten bebis!

Precis som sin mor. (Är det inte efter man fått barn som man ska vara trött, sliten och se ofräsch ut? Tydligen inte, det visar Lisa bevis på i alla fall.)

Emelie bjud på gofika, som bara hon kan. Te och bästa, godaste kladdkakan! Yes, två rejäla bitar med vispgrädde blev det. Mumma! Fika med fina vänner, kan det vara det bästa tro?

Imorgon är det utbildning av journalsystemet Melior. Börjar inte förrän kl 12, så det blir en frukost med Emelie Ekberg i stan innan. Längtar så, för nu var det ALLDELES för längesen vi sågs.

Känner att ögonen snart går i kors. Värst vad jag blivit kvällstrött nu för tiden...

Sov gott finisar!

 

Fika, skratt, bebismys


 

Fina Lisa och finfina Elias!

CATS!!!

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 20:53:24 | I kategori: Livets fina ögonblick | 5 kommentarer

God kväll!!
Kan stolt meddela att: JAG HAR KOMMIT MED I CATS!!!!!!!
Jajemen, nästa musikal blir "Cats" i höst på Kristianstad teater. Är så otroligt glad och tacksam!!
Att stå på scenen tillsammans med en hel ensemble, massa sång & dans, fullsatt publik och med en produktion som repat oändligt och är stolt över, är nog det allra bästa jag vet. Känslan är obeskrivlig.
Var ju som bekant inte alls nöjd med min insats på audition. Men tydligen gick det ju bra!
Än så länge är det ett mysterium hur jag ska få ihop med med jobb och så. Men det blir något att lösa på vägen... "Tyvärr" har jag ju valt ett yrke som inte alltid går att kombinera en rik fritid med. Och speciellt inte musikalvärden.
Där det krävs att man är ledig varje helg för rep. och föreställningar ett antal månader. Och på d e allra flesta avdelningar och arbetsplatser krävs det att man jobbar dag, kväll och natt. Och givetvis helger. Naturligtvis är det så även på KAVA, där jag har fått jobb Jag slits verkligen med detta...
Idag har jag även haft introduktion av min praktikperiod. Och FY FASEN så trött jag var när dagen var över :) Massa massa massa information på en dag!
Känslan är mycket god i alla fall. Vi har varit på kemlab, blodcentralen, haft rundvisningar och blivit presenterad på avdelningen med kollegor och genomgång av praktiken.
Känner mig verkligen välkommen och fick ett proffsigt och bra intryck!
Imorgon startar det på riktigt, börjar 06.45. Blir väl till att sova snart då, känner på mig att dagen minst sagt kommer att bjuda på mycket.
Hoppas ni haft en kanondag!!
kram!!

Skriv på!!

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 18:37:45 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Hej där!
Nu ska det fungera att kommentera igen, hoppas jag :)
Kram!!

Fel?!

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 22:22:20 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Har hört från en del av er att man inte kan kommentera alla inlägg jag skriver. Ska undersöka det hela imorgon (eller närmare fråga nån som vet :) )
Hoppas att ni alla haft en fin dag där ute!
Jag har en intensiv vecka framför mig, så jag säger god natt!
Kram till er!

Friskt!

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 14:35:19 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

 

Underbart solig dag idag!
Är ledig, imorgon börjar allvaret med introduktionsdag för mina kommande praktikperiod. Passar på att ta det lugnt idag.
Gick ut på en promenad nyss i friskt och härligt men lite kyligt väder!
Det var sol, lite snö och mycket syre. Så skönt!
Väl hemma slängde jag ihop en blåbär/hallon & banan smoothie och en smörgås.
Ska plugga lite nu, sen in till stan och träffa Marcus för en kaffe.
Ha en fin dag!!
Kraaaam

 

 

Effektiv dag!

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 22:30:00 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Halloj!!
Hoppas att ni har haft en bra helg allihop! Min har varit underbar. Den har känts väldigt lång, mycket innehållsrik. Höljdpunkten i lördags var kvällen hos Petra såklart.
Vi lagade fisk och skaldjurssoppa med saffran, vitlöksbröd, vin, "Gino" fast med toblerone och hackade nötter och massa frukt i bär.
Blev som vanligt mycket skratt, framtidsplaner och skvaller :) Bästa Petra!
Melodifestivalen var bra tyckte vi med Loreen som favorit!
Idag har jag varit supereffektiv hela dagen.. Blir typ trött när jag ska berätta om den.. Jag har storhandlat, lagat gulaschsoppa, fisk och müsli bland annat.
Sen har jag varit inne i stan och fikat med en kompis, tränat (Bodycombat för första gången, skitkul!!) och städat lägenheten...
Tur att jag är ledig imorgon, så kan jag ha söndag och veckans vilodag då :)
Trevlig kväll!
Kram!

 

Så kom kylaN till skåne

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 16:14:51 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Hej hej!!
Fy så kallt det har blivit. Kristianstad har just visat att det även kan bli kallt här..! -14 har det varit idag. Hörde att det var -31 hemma igår. Oh my...
Så där nu var teoriveckorna över i skolan, och nu börjar praktik perioden. Kommer inte att bli så mycket mer föreläsningar denna sista termin faktiskt. Mycket självstudier som sagt. I fredags så var de temadag om "Palliativ vård"- Vård i livets slutskede.
Mycket givande dag.
Mycket fokus på mötet med patienten i dennes sista tid i livet. För att få till det så bra som möjligt. Även på symtom när människan går in i döden och "avslutar sin resa" i livet. Allt i från förändrad andning, organ som sakta lägger av samt olika tillstånd, både psykiskt och fysiskt.
Stödet bör ju även riktas mot anhöriga. Jag vet att jag kommer att ställas inför många sådana möten och har redan gjort det ganska många gånger förut. Speciellt på akuten.
Naturligtvis kom jag och tänka på farmor och hennes sista tid för några år sedan. Kände igen symtomen. Är så glad för att vi alla hann ta farväl av henne. Saknar henne något oerhört och tänker nästan på henne varje dag.
Blev en frisk promenad för att rensa tankarna när jag kom hem.
Sen var det bara att hoppa in i duschen och piffa till sig för att möta Ortoped-kollegorna för after work på Bishop arms. Mycket trevligt och mycket gott!!!!!! Under bara kollegor där!
Idag har jag tagit sovmorgon, och frukost tillsammans i telefon med Mona :) Min underbara! Lycka till på din brunch idag, och ikvälllllll :)
Lite fix här hemma, massa mys framför vinterstudion och nu är jag på väg till min fina vän Petra! Blir lördagsmys i em/ ikväll för hela slanten med massa god mat och bra sällskap!!
Och såklart melodifestivalen!
Ha en underbar lördag kväll!!!
Kram

Bra start

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 10:17:08 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Ny dag, friskt & soligt väder och god gröt i magen. Redo för en dag med föreläsningar om onkologi (cancer). Ha en fin dag!!

Ledig dag!

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 21:13:48 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

 

Hej hej!
Så skönt med en ledig dag idag. Blivit långpromenad, och JA det snöar faktiskt här i Skåne! Om än väldigt lite, men ändååå!
Passat på att plugga lite, gjort matlådor och bakat frallor. Värst vad jag är i bakartagen numera :) men det är perfekt att fylla frysen med. Och goda mellanmål eller efter träning.
Annars en rätt så skön dag. Behöver sådana i mitt annars rätt så stressiga liv.
Imorgon är det full skoldag igen och sedan hem till vänner på kvällen. Ska försöka att hinna med ett löppass med.
Trevlig kväll!
Krammmm

 

 

Trevlig resa!!

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 09:05:15 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Thailand nästa för dessa fina föräldrar! Två veckor i solen, god mat och slappande (fast när det gäller dessa två är det ingen sovmorgon som gäller här inte, uppstigning kl 7 för promenad längs havet :) )
Önskar er verkligen en fantastisk semester!!
Som alltid, mycket kärlek i vår familj.