Dinkelbrödet

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 22:45:47 | I kategori: Mat&Fika | 6 kommentarer

Lovade att jag skulle lägga ut receptet, så här kommer det! Så lättsamt, ingen jäsning eller knådning. Bara blanda ihop och in i ugnen, fint!
Dinkelbröd med banan och kanel: 1 bröd
2 mogna bananer
0,5 dl honung
250g kesella
1 dl havregryn
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl linfrön
1 dl fil
1 msk kanel (fast jag tar mer!)
Lite havregryn och kanel att strö på ovanpå brödet.

Blanda alla torra ingredienser för sig.
Mosa bananen, vispa ägget och blanda samman. Tillsätt kesella och fil.
Häll i de torra ingredienserna och blanda väl. Klicka i smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca en tim på 200 grader. Lätt va? :)
Gottgottgoooott!!

Ajaj..

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 22:36:25 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

God kväll!
Var som sagt en dag fylls av föreläsningar. I två veckor nu har vi haft fullt med infomation och kör hela dagar 9-16 med olika föreläsningar. Sedan väntar ju resten av terminen bara av praktik, med undantag av en massa tentor och uppsatser så klart.
Men på måndag är det dags i alla fall. Ska bli spännande. Har hört av tidigare studenter att den placeringen har varit givande och lärorik. Hoppas hoppas!
Blev en tur till gymmet sen för lite intervaller på bandet. Lite sliten i benen men det gick ok.
Hemma väntade ju nybakat bröd som jag slängde ihop innan jag stack. Jättegott fullkornsbröd med banan, kesella och kanel i. Kan jag rekommendera!
Tyvärr så mådde jag inte så bra när jag kom hem. Har ju slutat med laktosfritt. (Fick för mig att jag kanske inte var allergisk..men det är jag nog) Senaste veckorna har magen varit så uppblåst och spänd. Och nu ikväll har jag haft en grym buksmärta med illamående. Likadant i helgen. Får nog bli till att köra på laktosfritt i fortsättningen.
Ledig imorgon!!! Så fint, så fint!
Då åker även mina älskade föräldrar till Thailand... dom svikarna. Lämna oss andra här i kylan :) Nä, men hoppas verkligen ni får en kanonsemester!!

Testarrrr!

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 09:50:01 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Hej! Testar om jag kan blogga från iphonen.. Verkar som det gick bra! Sitter på en föreläsning (intresset sviktar med tanke på att jag sitter här..) Var världstrött imorse, men pallrade mig upp, åt frukost och fyllde min termosmugg med kaffe och gick hit. Efter en bit in i föreläsningen kommer ett skärande högt ljud.. Brandövning! Bara att packa ihop och gå ut i kylan tillsammans med 200 andra studenter. Nu är jag garanterat vaken :) Får fortsätta fokusera nu..! "sjukdomsförlopp hos äldre & specifika symtom" och Senare blir det "läkemedelsinformation för specifika sjukdomar" Ha det fint idag!

Lugn och mysig Söndag

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 22:00:38 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Härlig långfika i eftermiddag med bästa och underbaraste Lena! Mycket minnen och mycket framtidsplaner :)
Svingod kycklingmacka, eller hur? Nej inte alls faktiskt. Men sällskapet var gott som vanligt!
Blev film under filt med "Water for Elephants" sen när jag kom hem. Andra gången jag ser den. SE DEN, om du inte sett den! Jättefin film. Skönt att slappa lite, för veckan blir lika lång och intensiv som denna.
Fast jag har lite trevligheter inbokade också. Det måste man så inte vardagen blir så tråkig!!
En sak jag minns mest från förra veckans föreläsningar, var ett citat. Och ett fint sätt att ha sin människosyn på. Alla har vi unika liv med olika innehåll.
"Människan är en berättelse".
Fint va?
Dags att hoppa i säng!

God morgon!

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 10:46:00 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

God morgon!!
Hoppas ni har sovit gott, för det har inte jag!!! Här har det tydligen varit världens raveparty i lägenheten under mig, tydligen för alla i hela Kristianstad kändes det som. Visserligen är det lördag, men för fasen!!! Inte hela natten lång.
Visst får man panik tillslut när man så gärna vill sova, men inte kan?
Och föresten vill man inte gå ut? NEJDÅ stanna ni i lägenheten från 20-06.. haha! KUL.
Hur som helst, så är det en ny dag nu! Äter en snabb frukost med massa kaffe. Ska snart in för ett löppass med Daniel, det blir på hans gym i stan. Vi bestämde att det var både för isigt (?) och  för kallt (?)... egentligen inget av det, men vi ville ha nått att skylla på för att slippa vara ute :)
Yoghurt, Dinkelflingor, kanel, krossade linfrön, skivad banan och kiwi.

Min älskade syster

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 00:18:57 | I kategori: Meningen med mitt liv | 1 kommentarer

.
Min fina storasyster. Min förebild. Underbar mamma och ett hjärta av guld.
Du var den jag ville vara nära jag var liten, och vill fortfarande.
Många minnen och många skratt.
Mycket vacker och unik människa.
Jag älskar dig!

Min älskade bror

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 23:48:33 | I kategori: Meningen med mitt liv | 0 kommentarer

Bästa killen i hela världen. Min bror. Mitt allt. Så äkta och underbar.
Du ligger mig varmast om hjärtat. Evig kärlek från första stund.
Jag gör vad som helst för dig.
Finns ingen som du.
Jag älskar dig!

Kärlek med prinsen och prinsessan

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 23:08:47 | I kategori: Meningen med mitt liv | 0 kommentarer

En sommardag med Emelie

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 20:47:56 | I kategori: Livets fina ögonblick | 0 kommentarer

Längtar till sommaren!!!

Lördag!!

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 20:17:28 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Så härligt att det äntligen är helg!
Är helt slut av denna första vecka i skolan. Från att jobba och springa runt 8 h om dagen, till att sitta STILL, lyssna och vara fokuserad tar på krafterna :) Det är säkert, fast mer på ett psykiskt sätt. Veckan har varit bra, med många bra föreläsningar.
Idag har jag tagit mig en sovmorgon, sen blev det att bege sig in till stan för att möta upp Challe. Vi tog en långpromenad i ett kallt Kristianstad, för att sedan landa på mysiga "Nostalgia" och äta lunch. Varm Gulasch satt fint då! Blev lite lufsande runt i butiker innan hemgång.
Har inte blivit så mycket träning denna vecka, mer promenader i så fall. Men igår blev det ett pass på löpbandet, ganska skönt faktiskt! Lite intervaller och så. Imorgon är det löpning med Daniel V som gäller, vi får väl se vad vi hittar på. Det är fortfarande rätt så kallt och lite isigt.. hoppas i alla fall att komma välbehållen hem :)
Ikväll är det bara lugnt och skönt som gäller. Vi kollar på film (jaja, inte just nu...) och har ätit tacos, mysigt! Ska kolla på Gladiatorerna nu, såg att en tjej som är med är från Östersund°! WOhooo!! Då hejjar vi på henne!
Ha en mysig kväll!
Dagens lunch, Mmmmm!!!

Längtar!

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 23:05:42 | I kategori: Träning & Motivation | 0 kommentarer


Längtar sååå efter att springa ute i skogen!! Kan vara något av det bästa som finns!!! Ett grått, kallt och rått januari lockar inte speciellt mycket att ge sig ut. Men snart, snart, snaaart är det vår!!

Ojoj...

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 22:53:38 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Väldans vad svårt det ska vara allt detta med webb-design och få till nått vettigt på en blogg då!!! Får ju inte alls till det här med header, får väl ta hjälp av mina expert-vänner :)
Riktigt påfrestande för hjärt och kärlsjukdomar detta... får stundtals sammanbrott när saker och ting försvinner!
Så länge får jag ha den här standardmallen, även om den kan kännas lite töntig. Jaja, jag är ju igång i alla fall!
Pratade med Mona innan ikväll och hon frågade om det var JAG på bilden, den där tösen i USA flaggan...N-E-J :) Sötis där!
Idag har dagen fyllts av föreläsningar av "Vårdplanering i kommunen" och "Gerialtrik". Nyttigt såklart, men kan bli lite långtråkigt att lyssna på en hel dag.
Skönt och friskt väder tog mig ut på en promenad, så skönt att det äntligen är lite kallt här nere i Skåne!
Blev finmiddag av kycklingfilé med soltorkad tomat och västerbottenost tillsammans med en smarrig avocado och tomatsallad! har bakat så goda råg och kesellafrallor, så det blev till kaffet sen!
Imorgon är det freeeedag!! Bästa dagen på veckan! Blir en heldag med föreläsning, sedan ett löppass tänkte jag. Kvällen spenderas med fina vänner!
Sov gott där ute!

Audition

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 18:43:45 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Så var det gjort. Har gjort min audition för Cats och nu ligger det inte längre i mina händer. Jag kan inte göra mer eller påverka det på något sätt. Tyvärr var det nog min sämsta audition som jag någonsin gjort. Mitt huvud var inte alls med, samtidigt som jag tyckte koreografin var svår (men sååååå snygg!), vilket resulterade till...ja...jag vet inte, men jag hoppas att lite av det såg bra ut!
Önskade väl att jag hade satt dansen och kunna slappnat av mer, så att man kan leva sig in i den mer, och få med lite känslor och intryck.

Det var många duktiga sökande där, många var duktiga på att dansa! Vi får väl se vad som händer, det är gjort i alla fall!
www.catsthemusical.com

Skolstart!

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 09:31:27 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Yes nu har den sista terminen satt igång! Känns jättespännande faktiskt! Känns extra bra att börja när man vet att man redan har fått jobb! Ska ju börja på KAVA, kirurgavdelning här i Kristianstad, som jag verkligen ser fram emot!!
Terminen ser som vanligt helt smockfull ut, trots all praktik är det alltid en massa på sidan om som ska göras i form av tentor (praktiska och teoretiska), uppsats och lite seminarium. Men som sagt jag är tokladdad!!!
Dom två första veckorna nu är bara ren teori, sen väntar 9 veckor praktik då jag ska vara på stroke/neurologi på CSK. En medicinavdelning som nog kan vara lärorik och intressant. Skrev ju min C-uppsats om stroke, då får vi se hur mycket man kom ihåg... :)
Nu är det dags att gå till skolan, där dagen innehåller föreläsningar om konflikthantering och ledarskap.
Ha en fin dag!!

Dags för nystart imorgon!!

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 00:18:29 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Imorgon är det dags för skolbänken igen. Jag börjar sista terminen, SISTA TERMINEN på sjuksköterskeprogrammet. Det har gått så fort, tar examen i juni. Men jag längtar så!! Eftersom jag redan har fått jobb, på KAVA- kirurgavdelningen, så känns målet och känslan inför terminen extra bra!
Men det är inte bara skolstart som gäller imorgon, utan även audition. Ska söka till "Cats" på kristianstad teater. Det blir min 5:e produktion jag är med i här i Kristianstad. 4 på scenen: "Tarzan, Sweet Charity, Grease"..och kanske kanske Cats då. "Rent" var jag ju koreograf för och medverkade i produktionsteamet.
Även fast jag varit på många auditions genom åren, så är jag alltid lika ödmjuk och nervös. Jag känner ju Ola och Åsa vid detta laget, men tar inget för givet. Finns ju så otroligt många bra människor där ute!
Dags att sova nu tänkte jag.. alldeles för sent med tanke på den långa dagen imorgon! Har haft en skön dag med sovmorgon, långpromenad, brödbakning och lite annat fix här hemma.
Sov gott!!
Lite fina bilder från Gran Canaria förra våren får avsluta dagen, älskar solnedgångar!!
kram!

Välkommen!

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 19:17:34 | I kategori: Min dag | 0 kommentarer

Hej och hjärtligt välkommen hit till mig!!