Havrefrallor med aprikos & mandel

Publicerat: 2012-06-11 Kl: 10:41:00 | I kategori: Mat&Fika

Dessa frallor var det många av mina vänner som gillade på min examen och så gärna ville ha receptet på. Självklart!


  • 50 g färsk jäst
  • 2 dl vatten (37°C)
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl flytande rapsolja
  • 2 dl havre
  • 1,5 dl torkade aprikoser (eller mer...!)
  • 1,5 dl sötmandel
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 dl ljus sirap
  • ca 5-6 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl


  1. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut den med vattnet. Blanda ner olja och sirap.
  2. Tillsätt  vetemjölet, arbeta degen ca 5 minuter
  3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  4. Forma till frallor och lägg på en bakplåt, eller lägg den i amerikanska muffinsformar på en muffinsplåt. . Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Pensla med vatten och strö på det du vill, ex. havregryn.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Här är en lite skymt. De ligger och trängs med focaccian.
En annorlunda men god smak, att blanda aprikos och mandel, tyckte jag.
Kommentarer
Postat av: Daniel

De var grymt goda!

2012-06-11 @ 10:54:17
URL: http://physis.se
Postat av: SysterMalin

Tack Daniel!

Känner minsann lite träningsvärk efter cyklingen igår.... Lycka till i Sthlm imorgon! kram

2012-06-11 @ 22:08:35
URL: http://systermalin.blogg.se/
Postat av: Sanna

De såg supergoda ut! Bra utflyktsbröd såhär i picknicktider :)

2012-06-11 @ 22:22:09
URL: http://engnuttasocker.blogg.se/
Postat av: SysterMalin

Sanna: Javisst! Det blev lite över, jättegott med brie och grönsaker på! ÄLSKAR picknick! Prova dom!

2012-06-12 @ 16:59:31
URL: http://systermalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback