Rostad Müsli
Publicerat: 2012-07-05 Kl: 21:50:24 | I kategori: Mat&Fika3 dl rågflingor
2 dl fiberhavregryn
1,5 dl valfria nötter (jag hade mandel, hasselnötter och valnötter hemma)
1,5 dl torrostade solroskärnor
0,5 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor
(0,5 dl rårörsocker- kan uteslutas. Jag brukar hoppa det!)
1,5 - 2 dl vatten
3 msk rapsolja
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
Pudra ev. över lite kanel och kardemumma.
Hacka nötterna grovt, blanda samman alla torra ingredienser utom frukten i en stor skål.
Stänk i vatten och olja jämt fördelat över blandningen. "Tryck ihop" och strössla ut på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med hög kant.
Grädda i ugnen i ca 20-30 min på 200 grader- rör om regelbundet, så det blir jämt rostat.
Låt svalna och blanda sist i torkad frukt, som du klippt i lagom stora bitar.
(För de som vill ha mer smak, pudra gärna över kanel och kardemumma, när det svalnat.)
Förvara i en tätförsluten burk.
Ät med fil eller youghurt, skivad över frukt eller bär.


Som vanligt har jag inget recept, men skrev faktiskt ned vad jag hade i denna gång :)
Försvinnande god om ni frågar mig.
Jag gör den osötad, tycker att den blir söt ändå med frukt i.
Hoppas ni gillar den också!!!
Kommentarer
Postat av: Camilla - Millasträning
Inget slår egen müsli, gjorde de första gången i höstas och kommer aldrig köpa färdig igen! Om du ute har testat så är mitt tips pepparkakskrydda, riktigt gott-:) Passar kanske bättre till jul men ändå;)
Svar:
SysterMalin
Postat av: Jojo
Nämen! Jag som precis handlat hem alla de där ingredienserna för att göra en egen sommarmusli, och så har du skrivit recept på det. Perfekt timing!
Kul och fin blogg du har. Jag följer dig ska du veta..!
Kramar Johanna
Svar:
SysterMalin
Postat av: Sanna
Det låter supergott! Är tokig i kanel :)
Svar:
SysterMalin
Postat av: Cherie Mårtensson - Mamma till Emma
Låter gott, så nu har jag skrivit ut receptet och sparar tills när det där dags att fylla på med müsli :)
Svar:
SysterMalin
Trackback